Economie

La Cluj, apartamentele vechi sunt mai scumpe decât cele noi. Află cât costă metru pătrat

Valul de ieftiniri declanșat de perioada de recesiune se mai simte astăzi doar pe segmentul locuințelor noi, conform unui studiu realizat de o agenție imobiliară.

În Cluj-Napoca prețul mediu cerut de proprietari pentru apartamente este cu circa 11% mai mare decât în urmă cu 12 luni, respectiv 958 de euro față de 862 de euro pe metru pătrat. În ultima lună așteptările acestora au scăzut ușor, cu 0,2%, de la 960 de euro pe metru pătrat, arată datele studiului realizat de Imobiliare.ro.

După o apreciere de 0,5% în februarie, față de 1.025 de euro pe metru pătrat la finele lui ianuarie, locuințele din blocurile vechi sunt acum cu 5% mai scumpe decât în urmă cu un an: la o valoare medie de listare de 1.030 de euro pe metru pătrat, față de 981 euro pe metru pătrat, ele depășesc, din nou, pragul psihologic de 1.000 de euro.


Mare parte din avansul pieței clujene per ansamblu este dictată însă de unitățile locative noi: acestea s-au scumpit cu 15,7% în ultimul an, de la 764 la 884 de euro pe metru pătrat (în ciuda unui recul ușor, de 0,2%, consemnat în februarie, de la 886 euro pe metru pătrat la finele lui ianuarie).

Ultimele Stiri
abonare newsletter