Economie

FOTO VIDEO Incubator de afaceri pentru tineri. Vezi ce domenii sunt vizate

În vara acestui an va fi inaugurat incubatorul de afaceri din cadrul Cluj Innovation Park, proiect derulat de autorităţile locale în Dealul Lomb.

În cadrul acestuia, tinerii îşi pot dezvolta afacerile în aproape toate domeniile de activitate.

Cluj Innovation Park deschide un incubator de afaceri cu un program de trei ani şi sunt vizate firmele tinere din zona industriilor creative și IT & C. În prima etapă vor fi selectate zece societăți de tip start-up.


Procedura de selecție a primelor zece start-up-uri se va desfășura în perioada aprilie-mai, iar incubatorul de afaceri va fi certificat la nivel internațional, au anunțat reprezentanții Cluj Innovation Park în cadrul unei conferințe de presă.

 „Clujenii sunt foarte interesați să-și dezvolte afaceri proprii, iar mediul de business din Cluj este cel mai efervescent pentru tineri: în județ avem peste 2.200 de SRL-D-uri în funcțiune, în timp ce Bucureștiul, care este pe locul doi, are aproximativ 2.000. Cum în acest an Cluj-Napoca este Capitala Europeană a Tineretului, e firesc să venim în întâmpinarea nevoilor tinerilor prin crearea incubatorului de afaceri, unde aceștia vor avea toate condițiile să înceapă cu dreptul business-uri de succes”, a declarat Alexandru Coroian, directorul general al Cluj Innovation Park.


Sunt vizate start-up-uri cu activități din zona industriilor creative și IT & C, de la design și modă, muzică și arte vizuale până la software și computer games, IT, telecomunicații și arhitectură.

Programul se adresează firmelor nou-înființate sau cu o vechime de maxim 2 ani.


Companiile vor beneficia aici de spații moderne pentru birouri și servicii operaționale complete - recepție, pază și protecție, rețea broadband, IP voce și date, sistem de climatizare, întreținerea clădirii etc. Antreprenorii vor putea primi și consultanță specializată de tip help-desk în toate domeniile afacerii: juridic, financiar, marketing și vânzări, investiții, management, precum și promovare pe portalul creic.ro., spun reprezentanţii programului.

Incubatorul de afaceri va funcționa la etajul 4 al CREIC, având la dispoziție aproximativ 1.000 mp - spațiu pentru birouri și un atelier de creație de 190 mp. O companie va putea fi găzduită aici maxim 3 ani, costurile lunare fiind de 30 de euro în primul an, 40 de euro în cel de-al doilea an și 50 de euro în anul 3, sume la care se adaugă cota-parte de utilități. Data estimată pentru darea în folosință a CREIC este luna iunie a acestui an, în condițiile în care constructorul va finaliza lucrările la termenul asumat.


Lucrările la CREIC au început în iunie 2013, sunt realizate de asocierea Valve International – RDV Construct / White Star International – Team Net Engineering și au ca termen de finalizare 31 mai 2015. Valoarea totală a proiectului este de 58.398.210,63 de lei, din care 21.997.696,94 de lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă solicitată.

Etichete: dealul lomb
Ultimele Stiri
abonare newsletter