Economie

O bancă din România NU MAI PLĂTEȘTE DOBÂNZI pentru sumele de peste un milion de lei

ING Bank, sucursala locală a grupului olandez cu acelaşi nume, nu plăteşte dobândă pentru sumele care depăşesc un milion de lei aflate în contul de economii, iar pentru sumele sub acest prag bonificaţia scade la 1,75% pe an începând din luna martie, informează zf.ro.

Potrivit aceleași surse, olandezii au renunţat anul trecut să mai bonifice sumele de peste un milion de lei, cel mai probabil pentru a încuraja clienţii cu bani să-şi deschidă un depozit la termen. Băncile trebuie să îndeplinească o serie de norme de prudenţialitate şi nu pot utiliza banii din conturi curente sau de economii pentru a acordat credite pe termen lung.

Este pentru prima dată, după 1989, când o bancă nu mai bonifică depozitele bancare ale unor categorii de clienți.


Economia românească începe să se obişnuiască cu cifrele mici la dobânzi şi inflaţie, la fel ca multe pieţe mature din Europa de Vest, comentează Zf.ro. Situaţia este chiar mai dificilă pentru deponenţii din alte ţări. De exemplu, banca germană Deutsche Skatbank a început să aplice de anul trecut o dobândă negativă pentru sumele de peste 500.000 de euro din conturile de economii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter