Economie

Românii sunt prea săraci să mai meargă în extrasezon în vacanțe

Programele speciale de tipul ”O săptămână la munte” au început să nu mai prezinte interes deoarece românii sunt prea săraci pentru a mai merge în extrasezon în vacanțe, a declarat Dragoș Răducan, vicepreședinte al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

,,Programele speciale de tipul ^O săptămână la munte^ au început să nu mai fie interesante, și nu din cauza hotelierilor, ci din cauza turiștilor care nu mai au nici măcar atât de puțini bani ca să se cazeze. A dispărut cultura turismului în extrasezon. Lumea abia mai are bani să meargă în concediu în sezon. Nu mai pot strânge bani și pentru escapade în extrasezon, așa cum se întâmpla în anii 2004-2005 când au fost lansate programele acestea', a spus Dragoș Răducan, informează Agerpres.

,,Degeaba noi scoatem pachete de cazare foarte ieftine. Uitați-vă ce se întâmplă și cu turismul de sănătate, se scot locuri de cazare foarte ieftine, dar ca să ajungi acolo dai pe tren cam cât pe două nopți de cazare. Acolo, la fața locului, mâncarea costă mult, deci exact ce se întâmplă în Grecia și toată lumea spune vai ce ieftin e în Grecia! E 100 de euro pentru șase nopți de cazare, dar te mai costă încă 300 de euro mâncarea. Așa este și aici, noi dăm cu 30 de euro cinci nopți de cazare, dar te mai costă 150 (de euro) ce mai cheltuiești acolo. Se adaugă și taxele locale care se cheltuiesc la fața locului, plus alte cheltuieli. Noi scoatem locuri ieftine la cazare, dar ar trebui să existe un program mai mare în care să fie implicate și autoritățile locale”, mai spune Dragoș Răducan. Programul ”O săptămână la munte”, lansat de FPTR, se desfășoară în perioada 2 noiembrie — 19 decembrie 2014. La ediția de toamnă a programului participă 16 unități de cazare, vile și hoteluri de două și trei stele. Tarifele pentru cinci nopți de cazare, fără mic dejun, sunt de 259 lei/persoană în unitățile de 3 stele și de 161 lei/persoană, în cele de 2 stele.


Prin derularea acestui program FPTR își propune să crească gradul de ocupare al unităților de cazare din zona montană și să asigure accesul la odihnă a unui număr cât mai mare de turiști români. Sejurul, pentru cei care vor să beneficieze de tarifele din program, începe duminica și se va termina vinerea. La ediția din această toamnă participă 16 unități de cazare, dintre care 15 unități de trei stele și una de 2 stele.

Ultimele Stiri
abonare newsletter