Economie

Endava va angaja câteva sute de IT-işti

Conducerea Endava plănuieşte să angajeze încă 140 de specialişti IT în următoarele 12 luni.

Compania de servicii IT Endava a anunţat că urmează să angajeze în următorii doi ani 300 de persoane care se vor alătura celor 550 de salariați de acum din Cluj-Napoca. Anunţul a fost făcut cu ocazia inaugurării la Cluj a unui nou centru de dezvoltare şi suport, în urma unei investiţii de circa un milion de euro.

10 angajări pe lună

John Cotterell, directorul general al Endava, a explicat că a ales extinderea în Cluj-Napoca deoarece oraşul este un centru universitar important, unde există o comunitate IT puternică şi „vibrantă”.


„Prin mutarea în noul sediu ne consolidăm operaţiunile din Cluj-Napoca într-un singur spaţiu de birouri, ceea ne va permite să menţinem ritmul de creştere al echipei cu 25% pe an. Avem aici 550 de angajaţi şi plănuim să angajăm încă 140 de specialişti IT în următoarele 12 luni, iar în doi ani ne-am propus să trecem de 850 de persoane în acest sediu. Am ales extinderea în Cluj-Napoca deoarece oraşul este un centru universitar important, unde există o comunitate IT puternică”, a spus Cotterell.

El a mai menţionat ca avantaj al Clujului şi extinderea aeroportului. „Clujul beneficiază de zboruri directe către multe orașe europene și are o infrastructură de business ce favorizează dezvoltarea companiilor IT”, a mai spus John Cotterell.


Ce specializări se caută?

Directorul general al companiei a menţionat că Endava caută dezvoltatori software (Java, .NET, mobile), specialiști testare software, manageri de proiect, arhitecți software, analiști de business, ingineri suport IT, ingineri de rețea, ingineri sisteme IT, manageri de proiect pentru infrastructuri, precum și analiști service desk.

„Specialiştii noştri sunt implicaţi în proiecte de dezvoltare software şi suport IT pentru clienţi din domeniul bancar, asigurări, plăţi electronice, retail, telecomunicaţii şi media, din Marea Britanie, SUA, Germania şi România”, a explicat John Cotterell.


Afaceri de 25 mil. euro

Centrul de dezvoltare şi suport inaugurat de Endava este situat în clădirea United Business Center, deținută de Iulius Group, unde compania ocupă opt din cele 11 etaje şi o suprafaţă de 6.700 de metri pătraţi.

Endava a fost înfiinţată în anul 2000, având peste 1.600 de angajaţi în 11 sedii din Marea Britanie, SUA, Germania, România, Republica Moldova şi Macedonia şi o cifră de afaceri de peste 81 de milioane de euro. Într-un top al companiilor de software din România, realizat în acest an de Ziarul Financiar, Endava a ocupat locul 6, înregistrând în România o cifră de afaceri de 25,7 milioane de euro în 2013, în creștere cu 77% față de 2012. La nivel de grup, Endava a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 81 milioane de euro în anul financiar 2013-2014.


Centrul de dezvoltare și suport din Cluj-Napoca este cel mai mare la nivel de grup, din punct de vedere al numărului de angajați, fiind urmat în România de cel din București, cu 280 de angajați, și cel din Iași, cu 270.

Ultimele Stiri
abonare newsletter