Economie

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație pe piața auditorilor financiari

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind posibila încălcare a regulilor de concurență naționale și comunitare de Camera Auditorilor Financiari din România.

Investigația se referă la o posibilă intervenție în piața a asociației prin încercarea de determinare a membrilor sa practice un preț unitar, a anunțat, sâmbătă, Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. Mai mult, au fost aplicate măsuri sancționatorii prin eliminarea de pe piață a unei firme pentru practicarea unor prețuri considerate prea mici.

"Rolul concurenței prin preț este tocmai acela de a menține prețurile la cel mai scăzut nivel posibil. Practicarea unor prețuri foarte mici nu este nocivă pentru piața decât în condițiile în care o companie deține o poziție dominantă de care abuzează prin practicarea unor prețuri de ruinare. Orice altă abordare privind practicarea unor prețuri considerate de competitori sub nivelul pieței contravine principiilor unei economii de piață funcționale", a afirmat Bogdan Chirițoiu, în cadrul unei conferințe pe teme de concurență.

Ultimele Stiri
abonare newsletter