Economie

Şcoală de antreprenoriat pentru tineri

Tinerii care vor să înveţe cum să îşi transforme ideile în afaceri pot aplica la cea de a treia ediţie a şcolii de antreprenoriat „Start Me Up”.

Proiectul se va desfăşura în perioada 14 – 20 septembrie, în Predeal. Înscrierile la eveniment se realizează online pe site-ul programului iar participarea costă 340 de euro.

„Start Me Up” este o şcoală de antreprenoriat în cadrul căreia participanţii lucrează alături de un trainer internaţional, antreprenori şi investitori consacraţi din România. La finalul programului, cele mai bune proiecte de afaceri sunt premiate.


Anul acesta, la „Start Me Up” va participa trainerul internaţional Daniel Ramamoorthy, antreprenor serial şi fondator Treehouse, dar şi unii dintre cei mai cunoscuţi antreprenori şi investitori români. Astfel, pe parcursul programului tinerii vor avea ocazia să lucreze alături de Marius Ghenea (antreprenor serial şi investitor de tip angel), Peter Barta (Director Executiv al Fundaţiei Post-Privatizare), Cristian China Birta (blogger şi antreprenor online), Philipp Kandal (General Manager EU Telenav), Daniel Dragomir (Co-Fondator şi CEO TechHub Bucharest), Bogdan Iordache (Co-Fondator şi CEO How to Web) sau Andrei Costescu (Fondator şi CEO MReady).

Afaceri născute la ediţiile anterioare

Până acum, 49 de tineri selectaţi din peste 460 de aplicaţii au participat la primele două ediţii ale şcolii de antreprenoriat. Aceştia au generat 11 noi idei de afaceri şi le-au dezvoltat ulterior lucrând alături de cei peste 30 de invitaţi speciali care le-au fost alături.


Astfel, Washescu, echipa câştigătoare a ediţiei precedente a programului, a obţinut o investiţie de la Cristina Bâtlan (Fondator Musette Group şi investitor) şi a înfiinţat spălătorii automate pentru studenţi în cămine din Bucureşti.

O poveste similară este şi cea a lui Sebastian Mărăloiu, absolvent al primei ediţii a şcolii de antreprenoriat. Deşi a renunţat la ideea pe care o dezvoltase alături de echipa sa la „Start Me Up”, Sebastian a pus ulterior bazele BlushR, startup care îşi propune să ofere soluţii pentru a depăşi frica de a fi respinşi de o persoană de sex opus. BlushR a fost admis în programul de accelerare Espark din Irlanda şi a obţinut o finanţare de 60.000 dolari.

Ultimele Stiri
abonare newsletter