Economie

Topul aeroporturilor din România după numărul de pasageri. Pe ce loc se află Clujul

Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj-Napoca a fost inclus într-un top al celor mai mari aeroporturi din ţară, după numărul de pasageri.

Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) din Bucureşti rămâne cel mai mare aeroport din ţară, cu 3,7 milioane de pasageri, în creştere cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, scrie zf.ro. 

 Al doilea cel mai mare aeroport din ţară este Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca. A fost tranzitat de 517.000 de pasageri, în creştere cu 11% faţă de prima jumătate a anului trecut. La finalul lui 2011 au demarat lucrări de investiţii la aeroportul din Cluj.  Proiectul de dezvoltare a acestei piste are două etape: realizarea celor 2.100 de metri şi ulterior prelungirea până la 3.100 de metri.


Pe locul trei se află aeroportul din Timişoara care a înregistrat o scădere cu 20% a numărului de pasageri. Conform sursei citate, cel mai mic trafic  s-a înregistrat pe aero­por­tu­rile din Tulcea şi Băneasa, Satu Mare (7.500 de per­soane), Baia Mare (8.700 de persoane).

Etichete: pasageri aeroport
Ultimele Stiri
abonare newsletter