Economie

Afaceri la cheie în Cluj: cât costă o shaormerie, un restaurant sau un întreg camping?

Cei care doresc să aibă propria afacere, sărind însă peste toată birocraţia necesară eliberării autorizaţiilor, o pot face cu câteva zeci de mii de euro.

O afacere la cheie în Cluj-Napoca poate fi cumpărată cu preţuri mai mici decât cele cerute pe garsoniere.

Din punct de vedere al preţului, cele mai accesibile oferte din categoria „afacerilor la cheie” cuprind doar autorizațiile și dotările necesare derulării unui business, în timp ce acelea care includ și proprietatea imobiliară adiacentă pot ajunge și la câteva milioane de euro.


Diferenţa de preţ dintre shaormerie şi restaurant

Concret, o shaormerie în Cluj-Napoca poate fi cumpărată cu doar 18.000 de euro, potrivit unui anunţ postat pe un site de vânzări-cumpărări.

Diferenţa dintre o shaormerie şi un restaurant a la carte sunt circa 55.000 de euro. Astfel, un restaurant situat în Piaţa Mihai Viteazu din Cluj-Napoca, cu terasă şi sală de evenimente, poate fi cumpărat cu 75.000 de euro.


Mult mai scump este un alt spațiu scos la vânzare, de 220 de metri pătrați, amplasat în centrul orașului, care are un preț cerut de un milion de euro. Unitatea este complet amenajată și dispune de toate autorizațiile necesare continuării activității.

De altfel, printre cele mai interesante oportunități de afaceri se numără restaurantele, hotelurile și pensiunile, potrivit ofertelor listate pe Spatiicomerciale.ro, site-ul specializat pe segmentul comercial lansat de portalul Imobiliare.ro.


Pensiuni de sute de mii sau milioane de euro

De exemplu, în Cluj, în comuna Florești, o pensiune cu 12 camere poate fi achiziționată la un preț de 145.000 de euro. În zona semicentrală a oraşului, în apropiere de Parcul Feroviarilor, o pensiune de 400 de metri pătrați utili, cu o capacitate de nouă camere, are un preț cerut de 700.000 de euro. Proprietatea include un teren de 360 de metri pătrați, dar și o casă de locuit, în suprafață de 180 de metri pătrați.

Cei care îşi doresc afaceri în turism şi deţin şi sume importante de bani au inclusiv opţiunea achiziţionării unui domeniu aflat la 50 de kilometri de Cluj-Napoca, cu o suprafaţă totală de 420.000 mp, care se vinde pentru 2,2 milioane de euro. Proiectul nu este încă finalizat în totalitate, dar proprietarii actuali spun că există planuri pentru mai multe vile, o cabană de vânătoare şi un centru SPA al complexului.


Oarecum, o altă ofertă „la cheie” poate fi considerat şi Campingul Făget, scos la vânzare pentru 2,7 milioane de euro. Afacerea vine „la pachet” cu un teren de 34.000 mp, dar şi căsuţele de lemn care oferă peste 80 de locuri de cazare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter