Economie

Cine construieşte în continuare Liberty Technology Park Cluj?

Faza a doua a parcului tehnologic Liberty Technology Park Cluj va fi finalizată până la sfârşitul acestui an.

Liberty Technology Park Cluj a anunţat că va continua dezvoltarea etapei a doua a proiectului alături de grupul de firme din domeniul construcțiilor CON-A. Tot CON-A a fost antreprenorul general şi în prima fază a proiectului, fază livrată în şase luni de zile.

La rândul lor, reprezentanţii companiei CON-A au anunţat că lucrările pentru faza II a proiectului au început la 16 iunie și vor fi livrate până la finele acestui an, oferind un total de 13.412 metri pătraţi.


Dezvoltatorii proiectului Liberty Technology Park Cluj susţin că, până în acest moment, faza II fost preînchiriată în proporție de 30%, iar obiectivul lor este de a livra această fază închiriată 100% până la finele anului.

În prezent, parcul tehnologic găzduiește opt chiriaşi, printre care Siemens, Halcyon Mobile şi Recall, cele opt companii ocupând 100% din suprafața primei etape.


Liberty Technology Park Cluj este un parc tehnologic prin care fosta fabrică de mobilă Libertatea a fost reconvertită. Proiectul este o inițiativă a Fribourg Capital, sub patronajul omului de afaceri Ion Sturza, fostul prim ministru al Republicii Moldova. Investiția până în momentul actual a fost de peste 10 milioane de euro.

Prima parte a proiectului a vizat reconversia primelor două clădiri ale vechii fabrici Libertatea. În urma reconversiei, au rezultat 5.600 mp utili destinaţi amenajării de birouri, săli de conferinţe şi organizare de evenimente, precum şi a zonei de leisure. Acestora li se adaugă amenajarea peisagistică, respectiv a celor 13.239 mp de zonă verde, şi amenajarea celor 565 de locuri de parcare, rastelurilor şi pistelor pentru biciclete. La capacitatea maximă proiectată, parcul tehnologic va găzdui aproximativ 3.700 de angajaţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter