Economie

Chinezii vor să investească în Cluj Innovation City

Primarul Emil Boc a fost recent într-o vizită oficială în China, în orașul Ningbo, după ce într-o ședință de Consiliu Local din luna mai a fost aprobat un proiect de hotărâre prin care cele două orașe au semnat un acord.

Chinezii vor să investească în Cluj Innovation City Chinezii vor să investească în Cluj Innovation City

În urma vizitei oficiale, chinezii s-au arătat interesați de mai multe domenii de colaborare, printre care și proiectul Cluj Innovation City. “Cel mai mare interes l-a prezentat Cluj Innovation City dată fiind pregătirea chinezilor în IT. S-au arătat interesați de o finanțare privată pentru acest proiect”, a declarat Boc. De asemenea, potrivit primarului, chinezii s-au arătat foarte interesați și de universitățile din Cluj.

Există un interes din partea studenților chinezi de a urma Medicina, Științele Economice și alte facultăți din Cluj-Napoca.


Cluj Innovation City, “orăşelul informaticienilor”, este un proiect ambiţios, un mare centru IT sau cu alte cuvinte, un oraş în oraş, valoarea investiţiei fiind estimată la 300 milioane euro. Acest proiect va fi construit în Lomb, pe un teren pe care vor fi ridicate și Centrul de afaceri TEAM – Tehnologie, Antreprenoriat şi Microintreprindere și Centrul Regional pentru Industrii Creative, cunoscut și sub numele de Buftea de Cluj.

Cluj Innovation City se va întinde pe 300 de hectare şi va fi o investiţie de 300 milioane euro. Va avea peste 100.000 de locuitori, peste 20.000 de noi locuri de muncă, o creştere importantă a PIB-ului zonei, a exporturilor, a atragerii forţei de muncă bine pregătită în IT, în cercetare, dezvoltare, dar şi domenii conexe.

abonare newsletter