Economie

Centru nou de afaceri în Lomb. Vor fi create 110 locuri de muncă noi

Primăria Cluj-Napoca a adjudecat licitaţia pentru construirea Centrului TEAM - Tehnologie, Antreprenoriat şi Microintreprindere din Lomb. Valoarea lucrărilor este de 27 milioane lei.

Centru nou de afaceri în Lomb. Vor fi create 110 locuri de muncă noi Centru nou de afaceri în Lomb. Vor fi create 110 locuri de muncă noi

În luna iunie vor începe lucrările la centrul de afaceri TEAM – Tehnologie, Antreprenoriat şi Microintreprindere din Lomb. Este un proiect cu fonduri europene, al doilea care va fi ridicat în Lomb după Centrul de Industrii Creative şi IT. “Am reuşit, săptămâna aceasta, să adjudecăm final, lictaţia pentru Centrul TEAM – Tehnologie, Antreprenoriat şi Microintreprindere din Lomb. Este cel de-al doilea proiect cu fonduri europene pe care îl dezvoltăm în Lomb, primul fiind Centrul de Industrii Creative şi IT.

Contractul de finanţare va fi semnat în 14 mai, apoi se va ordinul de începere a lucrărilor, cel mai probabil în luna iunie”, a anunţat primarul Emil Boc, miercuri.


Potrivit conducerii Primăriei, acest proiect va aduce peste 110 locuri de muncă noi în Cluj, vor fi facilităţi pentru cel puţin 13 firme noi care îşi vor găsi locul unde să îşi deruleze afacerile. Finanţarea în acest caz este de 50% din bugetul local şi 50% din fonduri europene.

Proiectul a fost adjudecat cu valoarea de aproximativ 27 milioane lei faţă de valoarea estimată de aproximativ 34 milioane lei.


Emil Boc a precizat că se merge pe principiul incubatorului de afaceri. Spaţiul este de administrare, investiţii, producţie, hale de producţie şi componente birouri, practic un centru de dezvoltare a lucrărilor.

Proiectul se va încheia la sfârşitul anului 2015. Firma care a câştigat realizarea lucrărilor este TCI din Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter