Economie

1,1 milioane de euro pentru amenajări în jurul “Cluj Arena”

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/29_ziua/cluj-arena-exterior-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Amenajările exterioare vor prespune lucrări permanente pe o suprafaţă de 14760 de metri pătraţi şi lucrări de amenajări provizorii pe 9540 de metri pătraţi.</p>

După ce consilierii judeţeni au aprobat săptămâna trecută studiul de fezabilitate privind amenajările exterioare ce se vor executa în cadrul proiectului noului stadion “Cluj Arena”, forul judeţean a demarat lucrul la caietul de sarcini al licitaţiei.

 


“Lucrăm deja la caietul de sarcini aferent licitaţiei pentru amenajările exterioare de la stadion. Anunţul de licitaţie va fi publicat imediat după ce caietul de sarcini va fi gata, probabil săptămâna viitoare”, a declarat pentru monitorul vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Radu Bica.

Valoarea amenajărilor a fost evaluată la suma de 1,1 milioane de euro cu TVA, proiectul fiind realizat de biroul de proiectare Dico&Ţigănaş.


“Amenajarea exterioară perimetrală stadionului nou construit realizează conectarea cu reţeaua de circulaţie auto şi pietonală adiacentă acestuia. Prin soluţia arhitecturală se pune accent pe latura funcţională, pe cea de acces şi evacuare a persoanelor din timpul evenimentelor sportive şi spectacolelor, cât şi pe latura umană cotidiană. Se propune un spaţiu public care să atragă populaţia, care să intre în circuitul public ca zonă de întâlnire. Astfel, se propun spaţiile de promenadă cu zone largi pietonale, spaţii verzi ample, mobilier şi iluminat de foarte bună calitate”, se arată în proiect.

Amenajările exterioare vor prespune lucrări permanente pe o suprafaţă de 14.760 de metri pătraţi şi lucrări de amenajări provizorii pe 9.540 de metri pătraţi.


 

Lucrările vor fi gata
în maximum trei luni


 

Deşi iniţial s-a dorit impunerea unui termen de 5 luni de zile pentru realizarea amenajărilor din jurul stadionului, la propunerea consilierului PSD Dănuţ Canta, termenul de execuţie a fost redus la 3 luni.


“În proiect a fost prevăzut un taluz cu dale şi locuri de relaxare între stadion şi sala polivalentă, însă acesta se va putea realiza doar atunci când va fi gata şi sala. Accesul spectatorilor în incinta stadionului va trebui să se facă din această vară, aşa că provizoriu se va face o amenajare cu alei, urmând ca apoi materialele să poată fi refolosite la taluz”, a explicat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Radu Bica.

La rândul său, preşedintele Alin Tişe a spus că şantierul viitoarei săli polivalente de lângă stadion va fi izolat în aşa fel încât să nu producă disconfort spectatorilor care vor veni pe “Cluj Arena”. “Zona şantierului de la sala polivalentă va fi izolată cu un gard înalt care va proteja şi împotriva prafului”, a menţionat Alin Tişe.

abonare newsletter