Economie

FOTO: 130 de persoane au fost instruite pe bani europeni

Beneficiarii proiectului pe fonduri europene au fost cei de la Fundaţia Învăţământului Preuniversitar al Cooperaţiei Meşteşugăreşti “Spiru Haret” din Cluj-Napoca.

Proiectul “Centru de calificare multimedia” este un proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Beneficiarii acestui proiect au fost reprezentantanţii Filialei Fundaţiei Învăţământului Preuniversitar al Cooperaţiei Meşteşugăreşti “Spiru Haret” din Cluj-Napoca, iar parteneri au fost cei de la FA-Magdeburg GmbH din Germania.

Programul s-a desfăşurat pe o perioadă de doi, iar acum a ajuns la sfârşit. De pe urma acestui proiect au beneficiat un număr de 130 de persoane care au urmat anumite cursuri pe bani europeni.


Cele 130 de persoane, dintre care 125 de angajaţi şi cinci manageri, care au fost instruiţi pe bani europeni au fost din judeţele: Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Satu Mare, Sălaj şi Maramureş.

Valoarea totală a proiectului s-a ridicat la suma de 1.426.400 lei din care 1.396.400 lei a fost finanţare nerambursabilă.


Care au fost obiectivele proiectului?

Conform proiectului, obiectivele specifice au fost: “creşterea nivelului de calificare a unui număr de 125 de angajaţi din regiunea Nord-Vest prin participarea la cinci programe de formare profesională continuă. Sprijinirea accesului angajaţilor la programe de formare prin dezvoltarea a cinci pachete modulare de formare profesională adaptate pieţei muncii şi nevoilor angajaţilor. Creşterea capacităţii beneficiarilor şi a altor furnizori de Formare Profesională Continuă de a implementa servicii de formare inovative prin crearea unui “centru de calificare multimea”.

Ce cursuri au fost urmate?

Cursurile pe care le-au urmat cele 125 de persoane au fost de: instalator instalaţii tehnico-sanitare şi gaze, coafor stilist, coafor, operator introducere, validare şi prelucrare date şi de ospătar vânzător în unităţi alimentare.


Proiectul “Centrul de Calificare Multimedia” a ajuns la sfârşit, iar joi la sediul Filialei Fundaţiei Învăţământului Preuniversitar al Cooperaţiei Meşteşugăreşti “Spiru Haret” din Cluj-Napoca a avut loc conferinţa finală.

La acest eveniment au participat şi au ţinut câte un mic discurs: Liviana Marinescu, managerul proiectului, Sergiu Sabău, expert privind implementarea, monitorizarea şi evaluarea internă, Ralf Sachsenmaier, coordonator partener, reprezentant al FA-Magdeburg GmbH din Germania, Cornelius Petrescu, preşedinte UJCM Cluj, Viorel Raţiu, preşedintele UJCM Sălaj, Ligia Ana-Maria Crişan-Oltean, moderator şi responsabil campanii de promovare şi vizibilitate, dar şi una dintre cursante.

Ultimele Stiri
abonare newsletter