Economie

Conferinţă BVB la Cluj-Napoca

<p>Bursa de Valori Bucureşti (BVB) organizează mîine la Cluj-Napoca conferinţa „Finanţarea prin emisiunea de obligaţiuni”.</p> <p />

Evenimentul este gratuit şi va avea loc la Hotelul Opera Plaza, începând de la ora 9.30, fiind organizat în parteneriat cu Asociaţia Municipiilor din România, agenţia de rating Moody's, compania de audit KPMG şi compania de consultanţă VMB Partners. La conferinţă va fi prezent şi Valentin Ionescu, directorul general al BVB.

Potrivit reprezentanţilor BVB, în cadrul conferinţei vor fi prezentaţi paşii concreţi pe care o administraţie publică locală sau o companie trebuie să îi parcurgă pentru a se putea finanţa prin mecanismele pieţei de capital, prin emisiunea de obligaţiuni municipale, respectiv prin emisiunea de obligaţiuni corporative.


„Evenimentul se adresează atât companiilor care sunt listate pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti, care vor să acceseze mai multe resurse de pe piaţa de capital şi să îşi dezvolte afacerea prin emisiunea de obligaţiuni, cât şi companiilor care nu sunt listate încă pe piaţa bursieră, precum şi reprezentanţilor din administraţia publică locală”, au explicat organizatorii.

Subiectele principale care vor fi abordate în cadrul conferinţei au în vedere avantajele finanţării prin piaţa bursieră şi costurile comparativ cu alte metode de finanţare. Totodată, vor fi prezentate procesele de audit şi de rating prin care emitentul creşte gradul de încredere al investitorilor, beneficiind astfel de şanse mai mari de a-şi încheia cu succes oferta de obligaţiuni.


 

abonare newsletter