Economie

Italienii de la Nitho deschid o filială la Cluj-Napoca

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/10_ziua/08 nitho 2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 5px;" />Producătorul italian de accesorii pentru jocuri video Nitho deschide la Cluj-Napoca o filială pentru Europa de Est.</p> <p />

Reprezentanţii companiei italiene Nitho au anunţat că baza operativă de la Cluj-Napoca va coordona întreaga activitate pentru Europa de Est.

 


Branch-ul internaţional Nitho România de la Cluj-Napoca va fi responsabil de pieţele din Balcani, au anunţat reprezentanţii companiei, care au menţionat totodată că filiala din Cluj-Napoca va fi punctul de pornire pentru expansiunile care vor urma, în Polonia, Ungaria, Bulgaria, Republica Cehă, Slovacia, Rusia şi ţările baltice. Nitho este un producător italian de accesorii pentru jocuri video care mai are divizii şi în SUA, Germania, ţările nordice, Italia, China şi Hong Kong.

 


Target: tinerii cu venituri medii spre mari

 


Decizia deschiderii unităţii din România a fost luată plecînd de la premisa că Europa de Est devine o piaţă din ce în ce mai performantă, cu o creştere constantă în sectorul jocurilor video, creştere susţinută şi de prezenţa retailing-ului modern. În plus, italienii mizează şi pe tinerii ale căror venituri le permit să investească în produse de divertisment. “Populaţia tânără, cu un nivel de trai în creştere, este dispusă să investească în divertisment şi jocuri video. În special în România, unde noul branch va avea sediul, posibilităţile de afaceri cresc din ce în ce mai mult şi canalul de distribuţie este bine dezvoltat”, au explicat reprezentanţii în România a companiei. Deocamdată nu au fost făcute publice mai multe informaţii cu privire la momentul inaugurării filialei Nitho la Cluj sau a numărului de angajaţi care vor lucra pentru companie.

Nitho este unul dintre liderii de pe piaţa accesoriilor de jocuri video, cu structuri de producţie, cercetare, dezvoltare şi logistică localizate în Orientul Îndepărtat. Extinderea Nitho vine după ce compania şi-a asigurat mai multe pieţe străine, cum ar fi Asia, Africa, Orientul Mijlociu, America de Nord, America Latină, Australia, Noua Zeelandă şi Europa Vestică (Italia, Franţa, Spania, Belgia, Germania, UK).


Compania a fost fondată de Franco Marinari Acciani, fost fondator şi CEO al Teknos SPA (lider de piaţă între anii 1991-2006 pe piaţa distribuţiei de accesorii gaming) şi un grup de foşti manageri ai aceleiaşi companii.

abonare newsletter