Economie

Metro: profit record şi planuri de extindere

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/07_ziua/07-dusan-wilms-ligia-sores.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Conducerea grupului Metro a anunţat ieri că doreşte să extindă reţeaua cu un nou concept de magazine, de dimensiuni mai mici - Metro Punct.</p>

 

În 15 ani de prezenţă în România, Metro a deschis 30 de magazine în care lucrează peste 5.000 de români.


 

Concernul Metro Group a încheiat anul financiar 2010 cu rezultate financiare record, a anunţat ieri la Cluj-Napoca conducerea grupului, cu ocazia aniversării a 15 ani de existenţă. Astfel, profitulul înainte de dobânzi şi impozite a crescut cu 19,3%, până la valoarea de 2,4 miliarde euro. Conform reprezentanţilor concernului, aportul programului Shape 2012 privind creşterea eficienţei şi valorii rezultatelor financiare obţinute a sporit de la începutul programului la 527 milioane euro. „Am obţinut rezultate financiare record pe parcursul celei mai mari transformări din istoria societăţii şi la finele unei perioade de criză economică severă. La mijlocul programului Shape 2012 putem declara că suntem mai puternici decât înainte de apariţia crizei”, a declarat Eckhard Cordes, preşedintele consiliului de administraţie al grupului Metro.


Cifra de afaceri a Metro Group a crescut în anul comercial 2010 cu 2,6%, până la valoarea de 67,3 miliarde euro. În Europa de Est, cifra de afaceri a crescut şi datorită efectelor cursului de schimb valutar, cu 7,1%, până la valoarea de 16,9 miliarde euro. Afacerea în Asia/Africa a avut în anul comercial 2010 o dezvoltare pozitivă, cifra de afaceri crescând cu 17,3%, până la valoarea de 2,7 miliarde euro. „Prin aceasta, lista proiectelor internaţionale ale concernului Metro Group a fost confirmată din nou”, a declarat Cordes.


Magazin Punct în Cluj?

 


Conducerea grupului Metro a anunţat ieri şi faptul că în planurile companiei pentru anul acesta se află deschiderea unor noi magazine de tip Metro Punct, supermarketuri cu suprafaţă de vânzare de 1.500 – 3.000 mp, în mai multe locaţii din ţară. Deocamdată însă, se pare că Clujul nu face parte dintre aceste locaţii, iar reprezentanţii Metro nu au dorit să menţioneze dacă există planuri pentru următorii ani în ceea ce priveşte deschiderea unui Metro Punct în judeţ. Conceptul Punct a fost lansat în aprilie 2010.

Metro Cash & Carry, parte a grupului Metro, este reprezentată în 30 ţări cu aproximativ 680 de magazine, având peste 5 milioane mp suprafaţă totală de vânzare. Cu peste 100.000 angajaţi în întreaga lume, divizia de cash & carry a atins vânzări de aproximativ 31 miliarde euro în 2010, adică aproximativ 50% din vânzările totale ale grupului. În România, reţeaua Metro numără 30 de magazine, în 23 de oraşe, având peste 190.000 mp suprafaţă totală de vânzare

Ultimele Stiri
abonare newsletter