Economie

Noi facilități legate de amânarea plății TVA

Începând de ieri, pe lista persoanelor care beneficiază de amânarea de la plată a TVA la import sunt incluși atât operatorii economici autorizați care dețin un certificat AEO (Operator Economic Autorizat), cât și cei autorizați pentru procedura de vămuire la domiciliu, potrivit Delotte Tax.

Noi facilități legate de amânarea plății TVA

„Această schimbare, care reprezintă un pas important în colaborarea dintre autoritățile fiscale și mediul de afaceri, va da naștere în primul rând unui sentiment de încredere reciprocă”, spune Mihai Petre, senior manager DeloitteTax.

Amânarea plății TVA la import este binevenită nu doar pentru societățile direct implicate, ci și pentru România ca stat membru european, potrivit lui Pieter Wessel, partener în cadrul DeloitteTax.


„Un avantaj major al acestei facilități este impactul asupra rambursărilor de TVA și, în consecință, reducerea presiunii la care România a fost supusă de către Comisia Europeană prin procedura de infringement deschisă în legătură cu acest subiect”, explică Wessel.

Plata TVA la import a fost, de cele mai multe ori, factorul decisiv în alegerea de către marii importatori aunorporturi europene în defavoareaportului Constanța.

abonare newsletter