Economie

Cea mai vândută bere din România

Brandurile de bere situate pe segmentul mainstream (de mijloc) de preţ au rămas cele mai vândute în România anul trecut. Astfel, Timişoreana, Golden Brau, Bergenbier, Albacher şi Skol şi-au disputat o industrie în care s-au vândut anul trecut 18,2 milioane de hectolitri de bere, respectiv un consum de 89 de litri/capita.

sursa foto: forbes.ro

Timişoreana a fost cel mai vândut brand de bere anul trecut, din punctul de vedere al volumului, menţinându-se în faţa Golden Brau sau Bergenbier, concurenţii direcţi de pe acelaşi segment de preţ, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor firmei de cercetare Canadean.

Datele publice privind topul celor mai vândute mărci de bere din România sunt extrem de puţine în ultima vreme, iar cota de piaţă este un secret bine păstrat de jucători. Potrivit calculelor ZF, în prezent trei branduri de bere înregistrează vânzări mai mari de 100 de milioane de euro (Timişoreana, Bucegi şi Ciucaş), respectiv au o cotă de piaţă în volum de peste 10%.


La vârful clasamentului, Timişoreana îşi menţine poziţia de lider de mai mulţi ani, după cum arată studiile de piaţă existente la acea dată. Spre exemplu, în perioada ianuarie - iunie 2011 brandul din portofoliul SABMiller fusese cel mai vândut în consumul casnic (retail în valoare), conform datelor GfK România.

Etichete: consum alcool
Ultimele Stiri
abonare newsletter