Economie

Acțiunile Gabriel Resources s-au prăbușit la Bursa din Toronto. Cea mai mică valoare înregistrată a fost 0,41 de dolari

Acţiunile Gabriel s-au prăbuşit la valori mai mici de un dolar, pierzând în anumite momente ale zilei chiar şi peste 50% din valoare, potrivit Bloomberg.

Până la ora 18.00 erau tranzacţionate peste 7 milioane de acţiuni ale companiei miniere. Cea mai mică valoare înregistrată a fost 0,41 de dolari, ulterior urcând până la 0,85 de dolari.

La începutul zilei o acţiune valora 1,47 dolari. Autoritatea care reglementează investiţiile pe piaţa de capital în Canada a anunţat posibilitatea să suspende acţiunile Gabriel Resources de la tranzacţionare, după ce valoarea acestora s-a prăbuşit ca urmare a deciziei USL de a respinge proiectul Roşia Montană în Parlament Gabriel Resources anunţă într-un comunicat că a luat notă de declaraţiile premierului Victor Ponta şi ale altor miniştri din Guvernul României, apărute în presă luni, potrivit cărora proiectul de lege privind proiectul Roşia Montană urmează să fie respins înainte de a fi dezbătut de cele două Camere ale Parlamentului, se arată într-un comunicat al companiei canadiene.

abonare newsletter