Economie

Controlul fiscal din toată Transilvania, sub pixul unei CASIERIȚE, susținută de Uioreanu

Posturi cheie de la Direcţia Regională de Finanţe Cluj, care va cuprinde toate direcţiile judeţene de finanţe din judeţele Cluj, Bistriţa Năsăud, Bihor, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş, vor fi ocupate de oameni fără experienţă, care nu au condus niciodată un colectiv de cinci angajaţi.

Loredana Oniga a fost numită, cu delegaţie, începând cu data de 2 august, director executiv la Direcţia Regională de Inspecţie Fiscală

Cea mai mare surpriză a venit din partea unui comisar de la Garda Financiară Cluj, care după reorganizarea de la începutul lunii august s-a trezit peste noapte al doilea om din ierarhia Direcţiei Regionale de Finanţe Cluj, potrivit evz.ro.

Loredana Oniga a fost numită, cu delegaţie, începând cu data de 2 august, director executiv la Direcţia Regională de Inspecţie Fiscală. Cu alte cuvinte, Oniga este şef peste tot controlul financiar din cele şase judeţe ale Transilvaniei. Deşi nu a condus în viaţa ei pe nimeni, după numirea în funcţia de director executiv, Loredana Oniga va coordona practic toate direcţiile de control fiscal din cele şase judeţe nominalizate mai sus.


Comisarii de la Garda Financiară Cluj susţin că Loredana Oniga a fost vreme de patru ani comisar debutant şi comisar asistent iar din 2011 a devenit comisar principal. Înainte de a lucra la Garda Financiară, şeful Fiscului din Transilvania de Nord a fost casier şi inspector de credite la Banca u

Surse din cadrul Direcţiei Regionale de Finanţe Cluj susţin că Loredana Oniga a fost susţinută puternic de liberalul Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. "I s-a atras atenţia domnului preşedinte Uioreanu asupra faptului că doamna Oniga nu are experienţă necesară pentru a ocupa un astfel de post dar totul a fost degeaba", spune un angajat al Direcţiei de Finanţe Cluj.


După numire a plecat să se odihnească

Loredana Oniga nu a putut fi contactată, ea fiind plecată în concediu de odihnă. După ce a fost numită cu delegaţie în această funcţie de răspundere foarte mare, fostul comisar de la Garda Financiară Cluj a plecat în concediu de odihnă. Liderul de sindicat din cadrul Direcţiei Regionale de Finanţe Cluj, Ilie Rostogol susţine că pentru fi numit în această funcţie trebuie ca cei propuşi să fie oameni bine pregătiţi profesional. "Am aflat şi eu de situaţie. Am auzit că a fost numită cu sprijin de la PSD şi PNL. Nu este bine ca factorul politic să se implice în aceste nominalizări", susţine liderul din sindicat Rostogol.

Despre directorii cu proptele politice, liderul de sindicat susţine că un alt director, numit recent în funcţie, susţinut puternic de PSD Cluj, este Mariana Ionescu. "Prin 2008, doamna Ionescu, care acum este director la Inspecţia Fiscală era membră în comitetul de conducere a organizaţiei de femei a PSD Cluj", a mai spus Rostogol. 
 

 

Etichete: finante cluj
abonare newsletter