Economie

Grapini: România a pierdut mult din cauză că nu a promovat doar ceea ce se găseşte în România

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/09/turism.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Autorităţile trebuie să meargă, pentru a atrage turişti în România, pe ceea ce se găseşte doar în ţara noastră, pe ce este autentic, a declarat duminică, ministrul delegat pentru IMM-uri, Turism şi Mediul de Afaceri, Maria Grapini.

“Turistul este un om curios. Cred că pentru a atrage turişti în România, trebuie să mergem pe promovarea a ceea ce se găseşte doar în România, fiindcă altfel turistul poate să meargă în altă ţară, poate să se ducă la altă mare, la alt munte, la altă pârtie. Cred că am pierdut mult pentru că nu am promovat ceea ce numai noi avem, mă refer la ce ne-a dat natura, la toate rezervaţiile naturale pe care le avem numai noi, la Delta Dunării, Delta Neajlovului”, a afirmat Maria Grapini la Realitatea TV.
Ea a subliniat că, atunci când a preluat portofoliul turismului, a găsit o strategie şi un master plan pentru prezentarea oportunităţilor din ţara noastră şi, conform datelor statistice, anul trecut circa 4,6 milioane turişti au venit în România din diverse destinaţii.

abonare newsletter