Economie

Bosch investeşte 77 milioane de euro în fabrica de componente auto de la Cluj

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/07/imagini de exterior cu noua fabrica bosch1.jpg" border="0" width="457" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Grupul Bosch va deschide în 2013 două noi unităţi de producţie în România şi va investi până la sfârşitul anului 120 de milioane de euro în fabricile din Blaj şi Cluj. În data de 8 iunie a acestui an Bosch va inaugura oficial fabrica din Blaj şi va demara producţia. Începerea producţiei pentru centrul din Cluj este planificată pentru trimestrul al patrulea. Bosch şi-a propus ca până la sfârşitul anului să angajeze peste 600 de persoane în cele două centre de producţie.

„Suntem mulţumiţi de evoluţia pe care compania a înregistrat-o în 2012 în România. Acesta este motivul pentru care dorim să ne extindem pe piaţa din România şi să continuăm să investim aici”, a declarat Brigitte Eble, reprezentanta Grupului Bosch în România.


O nouă fabrică de componente auto în Cluj

Grupul Bosch va inaugura în Cluj-Napoca un nou centru de producţie pentru fabricarea şi dezvoltarea de unităţi electronice de comandă pentru autovehicule. Până la sfârşitul anului 2013 sunt prevăzute investiţii de 77 de milioane de euro. Bosch va construi pe o suprafaţă totală de circa 38.000 de metri pătraţi. În cadrul fabricii din Cluj-Napoca, vor lucra până la sfârşitul anului peste 300 de angajaţi în domeniul producţiei şi dezvoltării. Peste jumătate dintre aceştia au fost deja angajaţi şi efectuează în prezent un stagiu de pregătire în unul din centrele Bosch din afara ţării.

În anul fiscal 2012 vânzările Grupului Bosch la nivel mondial au crescut cu 1,9 procente, ajungând la 52,5 miliarde de euro. Numărul angajaţilor Bosch a crescut uşor, cu 3.400 de persoane, astfel că în prezent compania are 305.900 de angajaţi. Grupul Bosch a alocat în 2012 circa 8 miliarde de euro pentru investiţii: 4,8 miliarde de euro pentru cercetare şi dezvoltare şi 3,2 miliarde de euro pentru investiţiile în active fixe.



Citeşte şi:


Bosch investeşte 120 milioane euro în România în acest an în fabricile de la Cluj şi Blaj

Pe ce locuri de muncă se bat cei mai mulţi clujeni?


Bosch caută la Cluj persoane care au "o plăcere în muncă"

Ministrul Muncii a vizitat târgul locurilor de muncă Bosch


Bosch organizează un Târg de joburi la Cluj!

Ultimele Stiri
abonare newsletter