Economie

ELE sunt femeile momentului în Cluj

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/31/femeile momentului.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Asociația Femeilor de Afaceri Cluj a premiat aseară, în cadrul Galei Excelența la Feminin, nouă doamne care s-au remarcat de-a lungul anilor în profesia lor. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Primăria municipiului Cluj-Napoca, sub egida Zilelor Clujului şi a avut loc la Centrul de Cultură Urbană Casino. </strong></p>

"Acum mai bine de un veac, mai exact în 1827, doamnele Clujului, constituite în asociaţia de binefacere a vremii a avut iniţiativa de a propune administraţiei epocii să transforme un teren pustiu şi mlăştinos într-un minunat parc, exact locul în care ne aflăm acum. Tot ele au mai avut ideea admirabilă de a organiza concerte de cor pe malul lacului, la fiecare sfârşit de săptămână. Gala se vrea un omagiu adus înaintaşelor noastre şi un prilej de a reînvia acest frumos obicei de a organiza concerte pe malul lacului. De asemenea, Gala Excelenţei la Feminin doreşte să aducă recunoaştere deoamnelor care se remarcă astăzi în domeniile lor de activitate”, a declarat directorul Vitrina Advertising, Mihaela Rus, preşedinte AFA.


Primele două premii Excelența la Feminin au venit în urma nominalizării doamnelor din Coaliția Asociațiilor Femeilor de Afaceri din România. Ele au fost acordate ex-aequo Mariei Grapini, ministru delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism şi preşedinte onorific AFAR Timişoara și Ancăi Vlad, preşedinta grupului Fildas Catena şi membră ADAF Bucureşti, şi au fost decernate de către Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Premii pe domenii

La categoria Cultură, directorul TIFF, Tudor Giurgiu, i-a înmânat premiul de excelenţă scriitoarei Florina Ilis.


Distincţia pentru implicare în comunitate i-a revenit Milenei Prună, preşedintele Asociaţiei Autism Transilvania şi a fost acordată de către sociologul Vasile Dâncu.

Ziaristul Mihnea Măruţă i-a înmânat apoi premiul pentru jurnalism Elenei Nicolae, realizator la Transilvania Live.


Premiul categoriei Politică a fost adjudecat de Aurelia Cristea, deputat de Cluj, şi a fost acordat de către Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Lucia Morariu, preşedinta ANAT şi director general Eximtur, a fost cea care a anunţat câştigătoarea distincţiei pentru Administraţie publică: viceprimarul Anna Horvath.


Corina Căprioriu, judoka la CSM Cluj-Napoca, a fost premiată la categoria Sport de către omul de afaceri Gheorghe Komoroczy, director general Rollstar.

Un premiu special Excelența la Feminin a fost acordat Simonei Noja, directoarea Școlii de balet vieneze și ambasador al Cluj-Napoca - Capitală Culturală Europeană în 2021. Premiul a fost înmânat de către Florin Moroşanu, directorul executiv al Asociaţiei „Cluj-Napoca – Capitală Culturală Europeană”.


Invitate speciale la eveniment au fost doamnele din Coaliția Asociațiilor Femeilor de Afaceri din România, care zilele acestea participă la Conferința Națională CAFA, organizată de AFA Cluj. La Gală au mai participat oameni de afaceri, politicieni, reprezentanţi ai societăţii civile sau jurnalişti. Seara a fost desăvârșită de un concert susţinut de Corul de Copii Junior VIP, condus de Anca Mona Mariaș.

Nominalizările personalităţilor feminine care s-au remarcat în 2012 în domeniile lor de activitate au fost făcute în luna aprilie de către reprezentanți ai presei clujene.

Ultimele Stiri
abonare newsletter