Economie

Patru companii foarte mari, interesate de privatizarea CFR Marfă

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/01/06-cfr-marfa.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Procedura de privatizare a CFR Marfă va fi încheiată până la sfârşitul lunii iunie. Patru mari companii şi-au anunţat deja intenţia de a participa la privatizare. </strong></p>

 


„Este un consultat, una din marele companii internaţionale. Dacă nu mă înşel este vorba de Deloitte şi totul se face conform consultantului. Ceea ce este important este că nu pot participa, cum s-a întâmplat la Oltchim, tot felul de oameni. Sunt patru companii foarte mari care au anunţat deja intenţia şi până la board-ul FMI din iunie o să avem procedura finalizată”, a afirmat premierul Victor Ponta, citat de Agerpres, după ce a vizitat Centrul medico-social Sfântul Luca din Bucureşti.

Mai multe termene ale licitaţiei pentru privatizarea CFR Marfă au fost decalate, compania câştigătoare urmând să fie anunţată pe 26 iunie, potrivit unui anunţ postat pe site-ul Ministerului Transporturilor.
Preţul de pornire a licitaţiei pentru 51% din acţiunile CFR Marfă este de aproape 800 de milioane de lei, iar dosarul de prezentare poate fi achiziţionat contra sumei de 10.000 de euro sau echivalent în lei.
După finalizarea procesului de privatizare, statul rămâne cu 49% din acţiunile companiei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter