Economie

Tel Verde pentru românii din Cipru, cu informaţii despre măsurile bancare

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/22/bank-of-cyprus.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Ambasada României în Cipru va înfiinţa o linie verde, imediat după ce autorităţile de la Nicosia vor institui noile reguli bancare, unde românii cu reşedinţa în Republica Cipru vor putea obţine informaţii referitoare la noile măsuri ale autorităţilor cipriote.

Linia telefonică va putea fi apelată în regim gratuit şi va funcţiona permanent, a informat Ministerul Afacerilor Externe.


În cursul zilei de vineri, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a avut o convorbire telefonică cu ambasadorul României în Cipru, Ion Pascu, cu privire la măsurile care se impun în scopul informării şi asistării românilor din Republica Cipru, în eventualitatea aplicării unor noi proceduri în sistemul bancar cipriot.

Parlamentul de la Nicosia a respins cu o majoritate covârşitoare impozitul pe depozitele bancare ca o condiţie pentru planul european de ajutorare a Ciprului, însă deponenţii, printre care şi clienţi din România, ar putea fi totuşi afectaţi de măsurile pe care autorităţile cipriote caută să le identifice pentru salvarea ţării de la faliment.


 

abonare newsletter