Economie

România „curtează” petrodolarii din Golf

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/10_ziua/teodor-baconschi.jpg" border="0" alt="teodor baconschi" title="Teodor Baconschi" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Ministrul de Externe a declarat ieri că vizele pentru cetăţenii din ţările Golfului Persic vor fi mai flexibile, pentru ca investitorii din zonă să ajungă mai uşor în România.</p>

Teodor Baconschi (foto) a participat ieri la forumul economic „Consiliul de Cooperare al Golfului - Oportunităţi de afaceri în Europa Centrală şi de Sud-Est”. În cadrul întâlnirii, el a declarat că politica de acordare a vizelor poate fi flexibilizată pe categorii socio-profesionale, afirmând că ţara noastră va face un efort pentru ca reprezentanţii guvernelor şi ai mediului de afaceri din zona Golfului să intre „mai uşor” în România.

„Sigur că de când suntem membri UE avem o politică de viză mai restrictivă. O putem flexibiliza pe categorii socio-profesionale, purtători de paşapoarte de serviciu sau diplomatice şi vom face un efort integrat pe toate ţările din Golf, astfel încât reprezentanţii guvernelor şi ai mediului de afaceri să intre în România mai uşor”, a declarat Baconschi.


La rândul său, ministrul Comerţului şi Industriei din Kuweit, Ahmad Rashed Al-Haroun, a declarat că a discutat cu preşedintele Traian Băsescu, prilej cu care şeful statului român i-a promis că se vor rezolva problemele pe care cetăţenii din Golf le întâmpină în procesul de obţinere a vizelor. „Am avut ieri o întâlnire optimistă, foarte prietenoasă şi distinsă cu preşedintele. Personal, am avut ocazia să iau la cunoştinţă cursul dezvoltării, stadiul şi perspectiva relaţiilor dintre România şi statele înconjurătoare. Trebuie să ne axăm pe anumite relaţii şi, în mod special, ca cetăţenii din Golf să obţină vize pentru România. Au existat unele neînţelegeri pentru obţinerea de vize de la ambasadele dumneavoastră din unele dintre ţările noastre. Excelenţa sa mi-a promis că se va rezolva problema în 30 de zile”, a declarat ministrul kuweitian.

abonare newsletter