Economie

Grupul TUI este nemulţumit de preţurile şi serviciile de pe litoralul românesc

<p>Grupul german TUI este nemulţumit de serviciile şi preţurile de pe litoralul românesc, iar ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, le-a promis reprezentanţilor turoperatorului german că va încerca să rezolve o parte din probleme.</p>

"Trebuie să ne punem de acord cu ceea ce trebuie făcut pentru ca litoralul românesc să fie operat în continuare de către TUI. Pretenţiile acestui turoperator sunt destul de ridicate faţă de ceea ce a găsit pe litoralul românesc", a declarat miercuri Udrea, la Târgul Internaţional de Turism de la Berlin.

Ministrul a vizitat standul României şi a participat la întâlnirea cu reprezentanţii TUI alături de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.


Ea a adăugat că interesul naţional trebuie să primeze în faţa intereselor locale ale unor hotelieri pentru ca litoralul românesc să atragă turişti.

"Problematic în momentul de faţă este mentalitatea hotelierului de a accepta cerinţele turistului german", a declarat Detlef Hohne, director de produs pentru România al TUI.


Întrebat ce-i place unui turist german pe litoralul românesc, el nu a dat un răspuns. "Preţurile de pe litoral sunt puţin prea mari pentru gustul nostru. Preţurile sunt decisive în alegerea destinaţiilor de turism", a adăugat el.

Hohne crede că marele câştigător al evenimentelor din Egipt va fi Spania, care va atrage un număr important de turişti.


Udrea a discutat cu reprezentanţii TUI despre planurile de investiţii ale statului în sudul litoralului, despre demolarea clădirilor construite ilegal şi despre igienizarea staţiunilor.

Ea le-a promis reprezentanţilor TUI, nemulţumiţi de felul în care arată litoralul românesc, că în scurt timp acesta va fi curăţat.


Ministrul a mai spus că România încearcă să extindă parteneriatul cu TUI şi pentru alte produse în afara litoralului.

Numărul turiştilor germani care au ajuns anul trecut prin TUI pe litoralul românesc nu a depăşit câteva sute.


Târgul Internaţional de Turism ITB Berlin, care se desfăşoara între 9 şi 13 martie, este cea mai mare manifestare de profil din lume, atât ca suprafaţă, cât şi ca număr de vizitatori. În 2010 târgul a avut 179.000 de vizitatori şi peste 11.000 de expozanţi.

Standul României are o suprafaţă de 611 metri pătraţi şi reuneşte 54 de expozanţi, printre care agenţii de turism, companii aeriene şi asociaţii de promovare turistică.

În cadrul standului României vor avea loc zilnic degustări de vinuri şi țuică şi se vor desfăşura spectacole de muzică populară şi dans românesc. În stand sunt prezenţi artişti populari precum păpuşari şi pictori de icoane. De la unul dintre aceştia, Udrea a primit în dar o icoană pictată pe lemn.

Ultimele Stiri
abonare newsletter