Economie

Investitorii străini vor reguli clare

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/03_ziua/dragos-tanase1.jpg" border="0" alt="Directorul general al RMGC, Dragoş Tănase" title="Directorul general al RMGC, Dragoş Tănase, consideră că România trebuie să aibă proceduri clare şi simple de dialog cu investitorii * Foto Radu Pădurean" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Directorul general al RMGC, Dragoş Tănase, a declarat că flexibilizarea Codului Muncii este binevenită, însă mai trebuie şi alte schimbări pentru a atrage investiţii în România.</p>

Directorul general al companiei Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), Dragoş Tănase, a declarat ieri că, din punctul de vedere al investitorilor străini, flexibilizarea Codului Muncii este binevenită, însă mai trebuie să se producă şi alte schimbări pentru a atrage investiţii în România.

“Cred că flexibilizarea procesului de angajare este un proces bun, un lucru bun pentru economie. Pe termen scurt poate că este dureros, dar pe termen mediu şi lung va duce la o atractivitate a mediului de afaceri. Noi suferim ca ţară de o lipsă de atractivitate, investitorii străini în general se întreabă de două ori dacă să vină să investească în România. Ne aflăm în competiţie cu ţările din jur, cu Polonia, cu Cehia, cu Ungaria pentru investiţiile străine (...) În general cred că e bine să urmăm un proces de a crea un mediu atractiv de afaceri în România. Mă bucur că s-a flexibilizat Codul muncii, dar îmi doresc ca şi pe alte domenii să fie schimbări, să avem un pic mai puţine impozite şi taxe, o legislaţie mult mai flexibilă şi facilă, care pe termen lung va aduce foarte multe beneficii pentru noi: investiţii, locuri de muncă, inclusiv în industria minieră”, a explicat Dragoş Tănase.


Directorul general al RMGC consideră că România trebuie să aibă proceduri clare şi simple de dialog cu investitorii. “În industria minieră trebuie creată o legislaţie simplă, clară, care să ofere siguranţă atât din punct de vedere al mediului, exploatării, beneficiilor economice pentru ţară, dar şi siguranţa investitorului”, a spus el

Investitorii vor reguli clare

Dragoş Tănase susţine că investitorii nu vor facilităţi, ci doar să existe nişte reguli clare şi predictibilitate.


“Dacă vrem dezvoltare pe termen lung, ne trebuie investiţii străine şi româneşti, iar pentru aceasta avem nevoie de un mediu clar de reglementare, flexibil şi predictibil”, a subliniat directorul general al RMGC.

Roşia Montană Gold Corporation are în prezent 350 de angajaţi, dar numărul lor ar urma să ajungă la câteva mii, la aceştia urmând să se adauge creşterea semnificativă a numărului de angajaţi ai furnizorilor companiei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter