Economie

Un nou retailer de mobilier în Ambient

<p align="left"><img class="caption" src="documente/stories/02_februarie/28_ziua/larix1.jpg" border="0" alt="larix" title="În magazinul Naturlich, oamenii se simt ca acasă" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Compania Larix a investit 500000 de euro în deschiderea primului magazin Naturlich din ţară. Oficialii companiei au afirmat că doresc ca în următorii ani să deschidă câte un magazin sub acest brand în fiecare judeţ.</p> <p align="left">La sfârşitul săptămânii trecute, producătorul român de mobilier Larix a inaugurat în Cluj-Napoca un nou concept de retail de mobilier şi decoraţiuni.</p> <p>Investiţia s-a ridicat la 500.000 de euro, iar noul brand, lansat deocamdată doar în magazinul Ambient din Cluj-Napoca, sub numele „Naturlich”, oferă atât produse realizate în fabricile proprii ale companiei Larix, cât şi produse provenite de la alţi distribuitori sau producători.</p>

„Viziunea noastră urmăreşte schimbarea imaginii serviciilor din această industrie, printr-o abordare diferită a relaţiilor cu clienţii”, a declarat Zsolt Bereczki, directorul general al companiei Larix. Serviciile specifice oferite de Naturlich constă în consilierea clienţilor, livrarea în maxim 48 de ore a produselor, personalizarea mobilierului în funcţie de cerinţele cumpărătorilor, precum şi servicii de montaj, la domiciliu.

Magazine Naturlich în toată ţara

larixDupă lansarea primul magazin Naturlich la Cluj-Napoca, compania vizează transformarea întregii reţele deţinute în ţară în conformitate cu noua imagine. „În prezent, avem opt magazine proprii şi alte 49 de magazine partenere ale fabricilor Larix, în mai multe judeţe din România. Perspectiva noastră pentru următorii cinci ani este de a avea magazine Naturlich în toată ţara, cel puţin câte unul în fiecare judeţ”, susţine Victoria Cadar, director comercial al companiei.


1,5 milioane de euro din export

La Cluj, în prezent, magazinul a angajat 15 oameni, dar conducerea companiei susţine că vor urma şi alte angajări. Numărul total de angajaţi al companiei Larix din acest moment, la nivel de ţară, este de 500 de oameni.

Compania Larix, cu sediul în Reghin, judeţul Mureş, este deţinută de omul de afaceri Zsolt Bereczki. Anul trecut, cifra de afaceri a companiei s-a ridicat la 8,5 milioane de euro, dintre care 1,5 milioane de euro doar din activitatea de export. Estimările companiei pentru anul 2011 arată o creştere de 20–25% faţă de anul trecut. În ceea ce priveşte activitatea de export, Larix vinde preponderent mobilier de interior, living şi sufragerii, precum şi articole sportive şi mobilier de grădină. În România, printre produsele preferate de consumatori se numără mobilierul furniruit, în stil contemporan, minimalist, pentru living, sufragerii, dar şi canapele.


larixlarix

abonare newsletter