Economie

Magazin Carrefour Expres din Cluj-Napoca, amendat din cauza diferențelor de preț. Ce se întâmpla la raft și la casă

Un magazin Carrefour Expres din Cluj-Napoca a fost amendat de Protecția Consumatorului cu 55.000 de lei din cauza diferențelor de preț.

Coș de cumpărături în magazin/ Foto: pixabay.com Coș de cumpărături în magazin/ Foto: pixabay.com

 

 


Un magazin Carrefour Expres din Cluj-Napoca a fost amendat de Protecția Consumatorului cu 55.000 de lei din cauza diferențelor de preț.
 

„În urma unei sesizări referitoare la diferența de preț la raft, față de casa de marcat, a unor produse expuse la comercializare, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, prin CJPC Cluj, a desfășurat o acțiune de control la SC Aritma SA (magazinul Carrefour Expres) situat în municipiul Cluj Napoca”, a transmis Protecția Consumatorului Cluj.


Diferențe raft - casă de 40 de lei

Comisarii au constatat, cu această ocazie, că aspectele reclamate sunt confirmate, și, în urma extinderii controlului, au fost identificate alte 10 produse la care există neconcordanțe de preț între cel de la raft și cel de la casa de marcat, acestea fiind în defavoarea consumatorului cu sume până la 38,40 lei/produs.

Verificările au fost derulate în cadrul campaniei Academia Comisarilor - în care sunt implicați tinerii noștri colegi - și au urmărit modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu.


Ținând cont de neregulile constatate, comisarii CJPC Cluj au aplicat două sancţiuni contravenţionale,  în cuantum de 55.000 lei. 

Totodată, au fost dispuse măsurile complementare de:


  • oprire definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme 
  • propunere de încetare a practicii comerciale incorecte, prin respectarea prețurilor aferente la raft și percepute la casa de marcat.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Sala de așteptare din Gara Bistrița, închisă de Protecția Consumatorilor. Amendă de zeci de mii de lei

Cămine de bătrâni din Turda, amendate de Protecția Consumatorului! Ce nereguli au găsit? FOTO

abonare newsletter