Economie

Leul s-a depreciat cu jumătate de ban. A fost atins un nou maxim istoric în raport cu euro

Leul s-a depreciat în ultima perioadă cu jumătate de ban.

Leul s-a depreciat cu jumătate de ban /FOTO: depositphotos.com Leul s-a depreciat cu jumătate de ban /FOTO: depositphotos.com

 

 


Leul s-a depreciat cu jumătate de ban, o evoluţie care vine într-un context în care monedele din zonă au deprecieri mult mai mari, fiind o perioadă de presiune pe monedele emergente, a explicat, vineri, purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale a României, Dan Suciu.

 


„Leul s-a depreciat cu jumătate de ban, adică 0,1 la sută, o evoluţie care vine într-un context în care monedele din zonă au deprecieri mult mai mari. Este o perioadă de presiune pe monedele emergente odată cu creşterea dobânzii pentru euro şi dolar. Leul evident că are aceleaşi evoluţii cum au toate monedele din regiune", a declarat Dan Suciu, conform agerpres.ro.

Moneda naţională a atins vineri un nou maxim istoric în raport cu leul, în condiţiile în care cursul calculat de Banca Naţională a României (BNR) a fost de 4,9783 lei/euro, în creştere cu 0,52 bani (0,10%) faţă de cotaţia precedentă, de 4,9731 lei.

Recordul anterior a fost consemnat joi, 18 mai, când un euro a fost cotat la 4,9731 lei, fiind prima dată când moneda naţională se depreciază la palierul 4,97 de lei.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News     


Sursă foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Cea mai rară monedă românească valorează 100.000 €. Poate fi văzută la Cluj

Etichete: leu bnr curs euro
Ultimele Stiri
abonare newsletter