Economie

Chiria în Cluj-Napoca în 2023. Prețul MEDIU pentru închirierea unei garsoniere a ajuns la 330 euro

Chiriile rămân la prețuri ridicate în Cluj-Napoca. Ba chiar prețul mediu pentru închirierea unei garsoniere a crescut în aprilie, față de luna martie a anului 2023.

Chirii scumpe în Cluj-Napoca / Foto: depositphotos.com Chirii scumpe în Cluj-Napoca / Foto: depositphotos.com

 

 


Comparativ cu luna martie, în aprilie s-au înregistrat ușoare creșteri la chiriile apartamentelor de două camere și la apartamentele de trei camere din principalele orașe ale țării, conform datelor unei platforme imobiliare.

 


Deși interesul chiriașilor a scăzut într-o lună, acesta rămâne mai ridicat decât anul trecut. Românii au vizualizat cu 7% mai multe pagini cu anunțuri imobiliare față de aprilie 2022. Aceeași tendință se observă și în cazul contactărilor, unde utilizatorii au realizat cu 11% mai puține contactări față de luna martie, dar cu 23% mai multe față de aceeași lună a anului trecut.

În Cluj-Napoca, chiriile medii au rămas constante de la o lună la alta pentru apartamentele cu două și trei camere. Însă, prețul mediu de închiriere pentru garsoniere a crescut cu 3% față de luna anterioară, de la 320 de euro ajungând la 330 euro.


Evoluția prețului mediu de închiriere în Cluj-Napoca, în perioada aprilie 2022 - aprilie 2023, în funcție de numărul de camere, o vedeți în imaginea de mai jos:

Evoluția chiriilor în Cluj-Napoca, într-un an / Foto: storia.ro

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Pretențiile vânzătorilor au crescut în Cluj. Prețurile apartamentelor din blocurile vechi și noi, în luna aprilie

Chiriile au ajuns să crească la Cluj-Napoca mai mult decât la București. Cât dai pe lună pe o cameră?

abonare newsletter