Economie

Un cuplu din Cluj a câștigat 7 milioane de euro din criptomonede. Au cumpărat sute de apartamente și terenuri

O clujeancă de 41 de ani a declarat la ANAF venituri de circa șapte milioane de euro din tranzacții cu criptomonede, în perioada 2016-2021. Deține peste 300 de apartamente și terenuri în Cluj-Napoca.

Un cuplu din Cluj a câștigat 7 milioane de euro din criptomonede. FOTO: Depositphotos.com Un cuplu din Cluj a câștigat 7 milioane de euro din criptomonede. FOTO: Depositphotos.com

 

 


Febra criptomonedelor a ajuns și în țara noastră, dar până acum nu au fost date oficiale despre câștigurile masive încasate de români. Printre cei care „au dat lovitura” pe această piață se numprp și o familie din Cluj, cu conexiuni politice, potrivit unor documente consultate de Newsweek România.

 


Elena Zaharia, 41 de ani, este din Cluj-Napoca și a câștigat în cinci ani aproape 35,56 de milioane de lei (circa 7 milioane de euro) din tranzacții cu criptomonede. Sunt câștigurile declarate, în perioada 2016-2021, pentru care a plătit un impozit de 1,76 milioane lei. 

Nu este o persoană publică și nu a deținut vreo afacere în România. Deține în schimb sute de apartamente în marea lor majoritate în Cluj-Napoca. Sunt construite de soțul ei, Claudiu Ionuț Zaharia. 


Când investea masiv în criptomonede, Elena Zaharia a cumpărat sute de apartamente în câteva blocuri denumite „ansambluri rezidențiale”. Conform datelor de la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), numele ei a fost sau încă este prezent ca proprietar al unui număr total de 340 de apartamente și terenuri. Majoritatea lor se află în Cluj Napoca, dar ea deține și câteva proprietăți în București și Ilfov. 

ARTICOLUL INTEGRAL AICI.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

FOTO: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

4 bărbați au încercat sa îi fure banii unei clujence, după ce au păcălit-o sa ii pună „garanție” în cripto, într-un portofel virtual. FOTO/VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter