Economie

„Profi” se transformă din discounter în magazin de proximitate

<p><img src="documente/stories/2012/02_februarie/14/07 magazin profi_db 5.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Drapate în negru, toate cele 107 unităţi „Profi” şi-au încetat ieri activitatea ca magazine discount, urmând ca de astăzi să se deschidă în culori vii, ca magazine de proximitate.</p>

Retailerul „Profi” e deţinut de fondul de investiţii polonez Enterprise Investors. „S-a schimbat mediul de afaceri în retail, iar graniţele dintre magazinele de discount, supermarketuri şi hipermarketuri au devenit tot mai incerte, fiecare dintre aceste categorii împrumutând din metodele şi atracţiile celorlalte, cu accent pe confort, calitate şi comoditate”, a declarat Pawel Musial, directorul general al „Profi Rom Food”, compania care oprează magazinele „Profi”.

Odată cu această schimbare, varietatea produselor din magazinele „Profi” a sporit, iar gama a crescut de la 1.500 la aproape 5.000 de produse dintre care mai bine de 90% provin din România.

Potrivit reprezentanţilor companiei, reţeaua urmează să deschidă anul acesta cel puţin 25 de magazine noi, iar pentru a asigura un plus de confort, multe dintre magazinele din întreaga ţară vor funcţiona în regim non-stop. Aprovizionarea magazinelor „Profi” se face centralizat, prin depozitul de la Cluj. Lanţul de magazine a avut anul trecut o cifră de afaceri de 214,5 milioane euro, în creştere cu circa 29% comparativ cu 2010.

abonare newsletter