Economie

Finanţele clujene au început cu dreptul încasările anul acesta

<p>Încasările Direcţei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Cluj pe luna ianuarie la bugetul consolidat au crescut cu aproximativ 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 345 de milioane de lei.</p>

Cea mai mare creştere, de 30%, a fost înregistrată în cazul bugetului fondului naţional unic de asigurări de sănătate, veniturile colectate în prima lună a anului fiind de 44 de milioane faţă de doar 34 de milioane în ianuarie 2011.

Sumele atrase la buget au fost rotunjite cu alte 2 milioane de lei din venituri suplimentare atrase în urma acţiunilor de control întreprinse de inspectorii DGFP Cluj. Aceştia au efectuat 121 acţiuni de verificare la 114 contribuabili de pe raza judeţului Cluj, emiţând 57 de decizii de impunere. S-au acordat totodată 11 amenzi contravenţionale în cuantum de 28.000 de lei.

La totalul sumelor vărsate la bugetul consolidat se adaugă şi cei peste 9.000 de lei obţinuţi în urma desfacerii produselor confiscate. Finanţele au rămas totuşi cu un sold de de bunuri nevalorificate de peste 1 milion de lei
.
Încasările DGFP Cluj au fost în creştere şi anul trecut. Finanţele clujene au încasat 3,4 miliarde de lei, cu câteva sute  de milioane mai mult decât în 2010, sumă din care ar putea fi acoperite bugetele pe 2012 a două ministere, respectiv cel al Economiei, care a primit 1,43 miliarde de lei şi cel al Justiţiei, care are alocată suma de 2,1 miliarde.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter