Economie

Surse: Coaliția a decis prelungirea compensării cu 50 de bani pentru motorină și benzină

Coaliția de guvernare a decis, luni, 19 septembrie, ca măsura de compensare a carburanților cu 50 de bani per litru să rămână în vigoare încă trei luni. Această măsură urma să expire la 30 septembrie.

Coaliția de guvernare a decis, luni, 19 septembrie, ca măsura de compensare a carburanților cu 50 de bani per litru să rămână în vigoare încă trei luni/ FOTO: pixabay.com Coaliția de guvernare a decis, luni, 19 septembrie, ca măsura de compensare a carburanților cu 50 de bani per litru să rămână în vigoare încă trei luni/ FOTO: pixabay.com

 

 


Coaliția PSD-PNL-UDMR a decis luni să mențină măsura compensării cu 50 de bani pe litru până la finalul anului atât la benzină, cât și la motorină, au declarat pentru G4Media surse politice.

 


Potrivit sursei citate, impactul de până acum al măsurii a fost de circa 175 de milioane de lei/lună.

UDMR ar fi propus ca măsura compensării la carburanți să continue până la primăvară, pe motiv că bugetul poate susține aceste costuri. Până în prezent, impactul bugetar pe cele trei luni în care a fost aplicată măsura se ridică la 900 de milioane de lei.


Decizia inițială de compensare a prețului la carburanți a fost luată la finalul lunii iunie 2022.

Jumătate din această reducere va fi decontată de către stat și jumătate de distribuitori.


Compensarea este evidenţiată pe fiecare bon emis la staţiile de alimentare cu combustibil.

 

CITEȘTE ȘI:

Benzina s-a scumpit cu 20% de la începutul anului, iar motorina cu 37%. Vezi prețurile practicate de benzinăriile din Cluj

Nicolae Ciucă anunță o compensare de 50 de bani pe litru la carburanți. Măsura, valabilă 3 luni

abonare newsletter