Economie

Suprafața agricolă afectată de secetă în România - peste 450.000 de hectare. Cluj, între județele afectate

Suprafaţa agricolă afectată de secetă a crescut la 450.198 de hectare în 35 de judeţe, iar aproape jumătate, respectiv 206.815 hectare, a fost cultivată cu grâu şi triticale.

Sute de mii de hectare afectate de secetă, inclusiv la Cluj. FOTO: Depositphotos.com Sute de mii de hectare afectate de secetă, inclusiv la Cluj. FOTO: Depositphotos.com

 

 


Anunţul a fost făcut miercuri de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

 


De asemenea, au mai fost afectate de secetă 112.542 hectare cu porumb, 54.129 hectare cu floarea soarelui, 33.316 hectare cu orz, orzoaică, ovăz şi secară, 31.714 hectare cu rapiţă, 7.670 hectare cu soia şi 864 hectare cu mazăre.

„Pentru culturile de toamnă recoltate, la care s-a încheiat raportarea pe 30 august 2022, situaţia suprafeţelor calamitate pentru care s-au întocmit procese-verbale de constatare a pagubelor este în curs de finalizare la prefecturi. De aceea, aceasta este dinamică şi poate suferi modificări”, precizează reprezentanţii MADR.


Cele 35 de judeţe care au raportat pagube din cauza secetei sunt: Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui şi Vrancea.

CITEȘTE ȘI:

2022, cel mai secetos an din istorie. Peste 420.000 de hectare agricole au fost afectate

Aproape jumătate din Europa, ameninţată de secetă: „Cea mai gravă din ultimii cel puțin 500 de ani”

Ultimele Stiri
abonare newsletter