Economie

Guvernul ia în calcul să renunțe la ajutorul de 50 de bani pe litru de carburant

Guvernul ar plănui să renunțe la ajutorul de 50 de bani pe litru de carburant, la finalul perioadei anunțate inițial, respectiv 30 septembrie. Decizia va fi luată în coaliţia de guvernare.

După doar o lună, Guvernul ia în calcul să renunțe la ajutorul de 50 de bani pe litru de carburant. FOTO: Pixabay După doar o lună, Guvernul ia în calcul să renunțe la ajutorul de 50 de bani pe litru de carburant. FOTO: Pixabay

 

 


Decizia de a continua sau nu acordarea compensaţiei de 50 de bani pe litrul de carburant urmează să fie analizată în perioada următoare, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, scrie Digi24, citând Antena 3. Guvernul României a aprobat la sfârșitul lunii iunie reducerea prețului la carburanți cu 50 de bani. Măsura urma să fie aplicată în perioada 1 iulie - 30 septembrie.

„Ca și în cazul altor măsuri implementate de Guvern pentru protejarea cetățenilor și economiei de efectele creșterii prețurilor la energie și gaze naturale, compensarea la pompă cu 50 de bani a prețurilor la carburanți va continua pe întreaga perioadă anunțată, urmând ca la finalul analizei să fie luate noi decizii”, a spus Dan Cărbunaru.


O discuție va avea loc între partidele aflate la guvernare.

„Vom vedea ce se va întâmpla. Suntem abia la începutul lunii august, vom vedea cum evoluează piața. Am văzut că sunt perioade în care prețul carburantului scade. Există și un apel pe care premierul l-a făcut către instituțiile statului să verifice elementele de cost și ce se întâmplă într-adevăr la benzinării. Și este o preocupare, am văzut, la nivel global. Și secretarul general ONU, zilele trecute, a făcut un apel în acest sens către cei care comercializează carburant. Deci, trebuie să înțelegem că e o perioadă extrem de delicată”, a spus Cărbunaru.


„Prețurile la carburanți au scăzut, este o realitate care se vede în benzinării”, declara, pe 1 iulie, premierul Nicolae Ciucă, care a adăugat că, prin măsura luată de guvern, prețurile la carburanți „au scăzut” și a fost evitată „penuria și raționalizarea carburantului”.

„Până la urmă 50 de bani sunt 50 de bani pe care nu îi dai când alimentezi la pompă”, declara președintele Klaus Iohannis, referitor la măsura guvernului de reducere a prețului la carburanți.

CITEȘTE ȘI:

Cresc salariile bugetarilor. Guvernul pregătește pregătește noi majorări salariale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter