Economie

Începe a doua etapă a Programului Rabla. Voucherele vor fi acordate pentru laptopuri și tablete

Persoanele fizice se pot înscrie în a doua etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice pentru selectarea voucherelor aferente categoriei din care fac parte laptopurile şi tabletele începând de vineri, ora 10:00, a anunţat Administraţia Fondului pentru Mediu.

Vineri, 1 iulie, începe a doua etapă a programului Rabla pentru electrocasnice/ Foto: pixabay.com Vineri, 1 iulie, începe a doua etapă a programului Rabla pentru electrocasnice/ Foto: pixabay.com

 

Bugetul celei de-a doua etape este de 10 milioane lei, iar selecţia voucherelor se face în perioada 1 iulie 2022, ora 10:00 - 7 iulie 2022, ora 23:59, sau până la epuizarea bugetului.


 

În a doua etapă, se acordă vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează: 


  • 500 de lei pentru laptopuri 
  • 300 de lei pentru tablete

     
Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Perioada de derulare a unei etape de selecţie a voucherelor este de 7 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective. După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanţii se vor prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit.


Condiții mai stricte

Programul de anul acesta are câteva modificări. Una dintre acestea prevede condiţii mai stricte pentru persoanele care nu utilizează voucherele rezervate. Acestea nu vor mai putea aplica în cadrul programului pentru acelaşi echipament în cursul acestui an. Voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică.

De asemenea, valabilitatea voucherului se reduce de la 15 zile la 7 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat. Ulterior utilizării la un comerciant validat, formalităţile de achiziţionare a echipamentelor eligibile trebuie realizate tot într-un termen de 7 zile.


O altă modificare intervenită în programul Rabla pentru Electrocasnice 2022 se referă la eliminarea televizoarelor din categoria echipamentelor eligibile.

Listele cu beneficiarii aprobaţi vor fi publicate pe site-ul instituţiei, www.afm.ro, la secţiunea dedicată programului.


„Precizăm, pe această cale, că toate conturile comercianţilor, create în ediţiile anterioare ale Programului, rămân valabile şi pot fi utilizate şi în sesiunile de anul acesta”, subliniază AFM.

 

CITEȘTE ȘI:

Rabla pentru electrocasnice 2022 începe vineri! Cum poți obține vouchere de până la 500 de lei?

Bugetul programului Rabla pentru Electrocasnice, de 25 milioane de lei, EPUIZAT în două ore și jumătate

abonare newsletter