Auto

Atenție, șoferi! Amendă de sute de lei dacă lași motorul pornit în oraș.

Șoferii care lasă motorul pornit în oraș ar putea plăti o amendă de sute de lei.

Amendă de sute de lei dacă lași motorul pornit în oraș. Sursă foto: Pixabay.com Amendă de sute de lei dacă lași motorul pornit în oraș. Sursă foto: Pixabay.com

 

 


Șoferii care lasă motorul pornit în oraș ar putea plăti o amendă de sute de lei, după ce Senatul României a adoptat, tacit, interzicerea staționării cu motorul pornit în orașe și municipii. 

Potrivit proiectului de lege, șoferii care încalcă legea ar urma să primească o amendă între 100 și 200 de lei și respectiv două sau trei puncte-amendă. Totodată, la prima abatere, șoferii vor primi un avertisment.


 Inițiatorii acestui proiect de lege susțin că aceasta este o măsură care vine în sprijinul mediului. 

De asemenea, proiectul mai prevede că mașinile de poliție, ambulanțele, mașinile de pompieri și cele de transport marfă, care sunt autorizate să utilizeze semnalele speciale de avertizare luminoase, pot în continuare să staționeze cu motorul pornit. 


Dacă proiectul de lege va trece și de Camera Deputaților aceasta ar urma să modifice și Codul Rutier, astfel încât ar interzice staționarea cu motorul pornit. 

Ideea unei astfel de legi a pornit în primavara anului trecut, când Asociația Ecopolis a montat senzori de monitorizare a calității aerului în mai multe puncte din București, vizate fiind și școli. Campania a dus în final la redactarea unei legi naționale care a primit votul Senatului, iar acum urmează să ajungă în Camera Deputaților. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Zeci de amenzi, date de polițiști în weekend, la Cluj. Șoferi prinși la volan beți sau fără permis.

Ultimele Stiri
abonare newsletter