Artă & Cultură

Filme nominalizate la Oscar, în avanpremieră la Cinemateca TIFF în această săptămână

În luna mai, Cinemateca TIFF continuă la Cinema Victoria din Cluj-Napoca cu două filme complet diferite, ambele în premieră.

Filme nominalizate la Oscar, selecționate la Veneția și Cannes, în avanpremieră la Cinemateca TIFF/ FOTO: Cinemateca TIFF Filme nominalizate la Oscar, selecționate la Veneția și Cannes, în avanpremieră la Cinemateca TIFF/ FOTO: Cinemateca TIFF

 

Între 5 și 8 mai, la Cinema Victoria (Eroilor 51) vor fi proiectate în avanpremieră două filme recent premiate sau nominalizate în marile festivaluri europene: joi, 5 mai, de la ora 20:00, Quo vadis, Aida?  (2021, r. Jasmila Bannic) - cel mai bun film din 2021 în viziunea Academiei Europene de Film, nominalizat la Premiile Oscar, în timp ce duminică, 8 mai, de la ora 17:30, va fi difuzată povestea emoționantă a unui bărbat care încearcă să supraviețuiască într-o Serbie aflată sub bombardamentele NATO în 1999, selecționat la prestigiosul Festival de la Cannes: 𝗨𝗻 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁𝗽𝗲𝗿𝗶𝗰𝘂𝗹𝗼𝘀 / 𝗧𝗵𝗲𝗟𝗼𝗮𝗱 (r. Ognjen Glavonic, 2019).


 

Proiecții în cadrul serilor Cinemateca TIFF - săptămâna Fallen Citizens. 


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Prezentat în premieră mondială la Festivalul Internațional de Film de la Veneția în 2020, Quo vadis, Aida? spune povestea Aidei, o traducătoare aflată în Bosnia anului 1995 când armata sârbă preia orașul în care se afla. Considerat cel mai bun film al anului la Gala Premiilor Academiei Europene de Film în 2021, Quo vadis, Aida a obținut în cadrul ceremoniei și trofeul pentru Cel mai bun regizor (Jasmila Zbanic) și Cea mai bună actriță (Jasna Djuricic).

Biletele se pot achiziționa de pe site-ul cinemavictoria.ro sau de la casieria cinematografului.


Cinemateca TIFF este un proiect gândit ca o continuare a Festivalului Internațional de Film Transilvania pe parcursul anului. Publicul clujean va putea viziona filme care au făcut istorie în cinematografie, producții independente premiate în festivaluri, retrospective ale unor autori importanți, dar și filme noi, în avanpremieră în România.

Cinemateca TIFF este un proiect inițiat de Asociația Film și Cultură Urbană (AFCU), în parteneriat cu Asociația Victoria Film și Casa TIFF.


 

CITEȘTE ȘI:

TIFF FOR UKRAINE: acces liber, proiecții speciale, campanii de donații pentru ucraineni, în Piața Unirii la #TIFF2022

Ultimele Stiri
abonare newsletter