Anunțuri

Comunicat de presă - ANUNȚ DE LANSARE A PROIECTULUI ”Modele computaționale bazate pe big data și analiza predictiva a datelor pentru optimizarea și automatizarea distribuției de produse de asigurare prin platforma 24Broker.ro”

 

Comunicat de presă


[29.10.2021]

ANUNȚ DE LANSARE A PROIECTULUI
”Modele computaționale bazate pe big data și analiza predictiva a datelor pentru optimizarea și automatizarea distribuției de produse de asigurare prin platforma 24Broker.ro”


La data de 01 octombrie 2021 a fost semnat Contractul de finanțare nr. 378 / 390054, cod MySMIS 121104, pentru proiectul Modele computaționale bazate pe big data și analiza predictiva a datelor pentru optimizarea și automatizarea  distribuției de produse de asigurare prin platforma 24Broker.ro”, co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa Prioritara 1 "Cercetare, dezvoltare tehnologica și inovare (CDI) în sprijinul competitivității economice și dezvoltării afacerilor", Prioritatea de investiții: PI1b, Obiectiv Specific: 1.3, Acțiunea 1.2.1.
Beneficiarul proiectului: LIFE IS HARD S.A.
Partener: Organizația de cercetare - UNIVERSITATEA TEHNICA din CLUJ-NAPOCA
Obiectivul general al proiectului:
Obiectivul general al proiectului vizează extinderea capacitații existente a platformei 24broker prin investiții private în activități de CDI și desfășurarea de activități specifice inovării de produs în colaborare efectiva cu o instituite de învățământ superior, ceea ce va permite realizarea de noi modele computaționale bazate pe big data și analiza predictiva a datelor cu impact direct asupra optimizării și automatizării produselor de asigurare.
Obiectivul general se operaționalizează prin următoarele obiective specifice:
- Formarea echipei de management de proiect și contractarea serviciilor de audit cu rol în întocmirea, implementarea, monitorizarea și auditarea proiectului în conformitate cu reglementările procedurale și legale în vigoare în scopul contractării și încasării finanțării nerambursabile.
- Implementarea unei strategii de marketing eficienta de promovare a proiectului și produsului inovativ prin contractarea de servicii de publicitate și informare obligatorie, publicitate online, realizarea de co-publicații științifice public-private și difuzarea pe scara larga a rezultatelor proiectului.
- Formarea unei echipe tehnice de specialiști din cercetători existenți, cercetători noi și în colaborare efectiva cu cercetători din învățământul superior, care vor asigura implementarea activităților de CDI necesare obținerii produsului inovativ și funcționarea acestuia după finalizarea proiectului.
- Achiziția de active corporale eficiente energetic și de active necorporale prin investiții private necesare desfășurării activităților de cercetare industriala, introducere în producție a produsului inovativ și crearea de facilitați pentru persoane cu dizabilități.
- Realizarea de activități de inovare prin contractarea de servicii specifice în scopul obținerii, validării și protejării platformei software 24broker.
Rezultatele așteptate în urma implementării proiectului:
- Asigurarea de către echipa de management și audit a contractării și implementării proiectului în conformitate cu prevederile contractuale și legale în vigoare: cereri de plata / rambursare / prefinanțare conform grafic de rambursare, dosare de achiziție conform plan de achiziții, 9 rapoarte de monitorizare, 1 raport de audit.
- Strategia de marketing implementata: 1 anunț de lansare a proiectului, 36 autocolante, 1 panou temporar, 1 panou permanent, 6 apariții publicitare online, 2 co-publicații științifice public-private, 1 conferință de diseminare pe scara larga a rezultatelor proiectului, 1 anunț de finalizare a proiectului.
- Realizarea de către echipa tehnica a produsului inovativ ca urmare a activităților de cercetare industriala și dezvoltare experimentala: 1 aplicație software dezvoltata prin modele computaționale bazate pe big data și analiza predictiva a datelor pentru optimizarea și automatizarea distribuției de produse de asigurare prin platforma 24Broker.ro.
- Active corporale și necorporale achiziționate: 15 laptop-uri, 15 mouse-uri, 3 servere, 10 softuri tip sistem de operare, 5 softuri tip office, 15 licențe tip PHP, 199 device-uri telematica - neeligibile, necesare desfășurării activităților de cercetare industriala și introducere în producție (lider de proiect) și 1 elevator mobil pentru persoane cu dizabilități destinata persoanelor cu deficiente motorii (lider de proiect-neeligibil).
- Activități de inovare realizate: 1 cerere de brevet, 1 înregistrare ORDA, 1 înregistrare marca EU, 1 auditare și certificare GDPR.
Valoarea totala a proiectului este de 14.850.322,12 lei. Valoarea totala eligibila este de 13.990.056,18 lei din care:
- valoarea eligibila nerambursabila din FEDR este de 8.604.112,03 lei
- valoarea eligibila nerambursabila din bugetul național este de 1.518.372,72 lei
Valoarea co-finanțării eligibile a Beneficiarului este de 3.867.571,43 lei, iar valoarea neeligibila inclusiv TVA este de 860.265,94 lei.Durata proiectului este 28 de luni, respectiv de la 01.10.2020 pana la 31.12.2023

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020


Date de contact: Ioan Cătălin Chiș, Reprezentant legal
Adresa de email: mihaela.mocean@lifeishard.ro
Telefon: 0726 126 494
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter