Anunțuri

Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA – anunță suplimentarea mijloacelor de transport în comun ca urmare a începerii anului scolar

ÎN ATENȚIA PUBLICULUI CĂLĂTOR!

Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA vine în sprijinul publicului călător prin suplimentarea mijloacelor de transport în comun cu aprox. 25%, începând cu data de 10.09.2018, ca urmare a începerii anului scolar și a reluării activitãții în majoritatea unitãtilor economice din municipiul Cluj-Napoca. 


            In colaborare cu Primăria Cluj-Napoca,  se va relua transportul elevilor prin curse speciale, cu plecări din cartiere spre zona centrală la ora 7:20 și reintoarcerea la ora 14:10, pe urmatoarele linii:

      Autobuze:    8 – 9 – 24 – 30 – 31 – 43 – 46.

      Troleibuze:  3 – 6 – 25.

             Tramvaie:    102 .


           De asemenea, începând de marți, 11.09.2018, se va lansa, pe durata de o lună și jumătate, un proiect-pilot pentru transportul elevilor din clasele 0 – 4 de la Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu” și Liceul Teoretic “Avram Iancu”. Traseele acestor curse experimentale vor fi:

  • Mănăștur (Bucium) – Primăverii – Izlazului – Memorandumului – Moților – P-ța A. Iancu- Lic. “Nicolae Bălcescu” (str. Argeș) și apoi Lic. “Avram Iancu” (str. O. Ghibu).
  • Mănăstur (Bucium) – Calea Florești – Moților – Memorandumului – P-ța A. Iancu - Lic. “Nicolae Bălcescu” (str. Argeș) și apoi Lic. “Avram Iancu” (str. O. Ghibu).
  • Zorilor – Observatorului – Cl. Turzii – P-ța Cipariu – P-ța A. Iancu - Lic. “Nicolae Bălcescu” (str. Argeș) și apoi Lic. “Avram Iancu” (str. O. Ghibu).
  • Gheorgheni (Unirii) – Nicolae Titulescu – P-ța Cipariu – P-ța A. Iancu - Lic. “Nicolae Bălcescu” (str. Argeș) și apoi Lic. “Avram Iancu” (str. O. Ghibu).
  • Mărăști (IRA) – Aurel Vlaicu – 21 Decembrie 1989 – Constanța Lic. “Nicolae Bălcescu” (str. Argeș) și apoi Lic. “Avram Iancu” (str. O. Ghibu).

      Menționăm faptul ca și elevii altor școli vor putea circula pe aceste curse experimentale.


Cu sprijinul Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca, conform Legii 1/2011 și HCL 22/17.01.2018, elevii începand cu clasa pregătitoare și până la clasa a XIII-a, curs de zi, din învăţământul de stat şi particular, beneficiază de abonamente gratuite pe maxim două linii de transport în comun sau cu reducere 50% pe una sau două linii la alegere, respectiv abonamente gratuite pe toate liniile pentru elevii orfani sau proveniți din casele de copii, în baza HCL 194/11.05.2010.

Ca urmare a Convențiilor încheiate de către CTP Cluj-Napoca SA cu unitățile de învățământ preuniversitar de stat și particulare, abonamentele elevilor din anul școlar 2017 – 2018 sunt valabile până la data de 30.09.2018, data până la care vor intra în posesia noilor abonamente pentru anul școlar 2018 - 2019. Pentru reîncarcarea abonamentelor electronice, elevii vor preda cardurile la unitatea de învătământ de care aparțin. În cazul in care au pierdut cardul, este necesar sa achiziționeze un duplicat de la Centrele de vânzare ticketing și să îl predea la școala pentru reîncarcare. Pe perioada în care elevii au predat cardul pentru reîncarcare, aceștia vor călători pe baza carnetului de elev. Această prevedere este valabilă cel mult pe perioada 11.09.2018-30.09.2018.             


Conform HCL 21/17.01.2018, Primăria va subvenționa transportul elevilor din Colonia Sopor, Valea Fânațelor respectiv Colonia Pata Rât, până  în Cluj-Napoca.

            Se efectuează în continuare transportul tinerilor nedeplasabili cu dizabilitati neuromotorii, cu microbuze special dotate, pe trasee stabilite de comun acord cu Primăria municipiului Cluj–Napoca și, respectiv: Direcția de Asistentă Socială și Medicală Cluj-Napoca, Asociația Caritatea Umanitar Internatională, Gradinita Malteză,  Asociația pentru Protejarea și Ajutorarea Handicapaților Motor (Centrul de zi Napoca Proteus, Clubul Prietenia si Tânărul Singuratic), Asociația Hans Spalinger, Școala Gimnazială Specială Transilvania Baciu.


            Transportul de noapte se realizează cu autobuze, prin intermediul liniei 25, după următorul program :

Plecări Bucium:           23,05 – 23,35 – 24,05 – 0,35;

Plecări Unirii:              23,00 – 23,30 – 24,00 – 0,30.

Ultimele Stiri
abonare newsletter