Anunțuri

COMUNICAT DE PRESĂ Lansare proiect ERASMUS+2023-1-RO01-KA210-VET-000152981

                                           COMUNICAT DE PRESĂ

                                                  Lansare proiect 


                         ERASMUS+2023-1-RO01-KA210-VET-000152981

Filiala Napoca a Societății Române Alzheimer în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială și Medicală Cluj-Napoca, anunță lansarea proiectului: “Ghid internațional care combină metode terapeutice de integrare senzorială, camera  de stimulare senzorială și gradina terapeutică”. 


Evenimentul se adresează publicului larg și tuturor instituțiilor interesate de promovarea valorilor europene, învățării sub toate formele sale, implicării comunitare și dorinței de schimbare în bine prin educație.  

Proiectul se va desfășura în parteneriat cu Serviciul de Asistență Socială a  orașului Ustrzyki Dolne din Polonia, în perioada 15.10.2023 – 14.04.2024 și beneficiază de finanțare din partea  Comisiei Europene  prin Programul ERASMUS+  în valoare de 30.000 EURO  respectiv 100% din valoarea totală a proiectului. 


Scopul proiectului: formarea și valorificarea competențelor specialiștilor din domeniul socio-medical în vederea îmbunătățirii calității vieții persoanelor cu probleme de sănătate mintală.  În ultima etapă a proiectului, vom elabora un ghid de bune practici în terapia de integrare senzorială  creat pe baza experiențelor acumulate în cadrul proiectului. 

Proiectul răspunde nevoilor grupului țintă format din 10 de specialiști, și are următoarele obiective:


1. Dobândirea de către 10 cursanți VET a cunoștințelor, aptitudinilor, abilităților și competențelor în domeniul integrării senzoriale terapie, prin activități de job shadowing pentru îmbunătățirea practicii la nivel instituțional

2. Creșterea calității activității terapeutice a specialiștilor prin realizarea de material suport (procedura operațională pentru derularea de programe terapeutice, ghiduri de consiliere metodică a specialiștilor) în 6 luni.


3. Valorificarea abilităților și cunoștințelor dobândite de grupul țintă printr-un ghid specializat de bune practici privind optimizarea modele terapeutice de integrare senzorială în 6 luni.

4. Creșterea nivelului de internalizare a ghidului de bune practici, prin dezvoltarea relațiilor de parteneriat cu alte țări peste 6 luni.

Lansarea proiectului va avea loc în data de 09.11.2023, ora 11.00 la sediul Centrului de Vârstnici Nr. 1, Cluj-Napoca, str. Șt. O Iosif nr. 1-3.

Vă așteptăm cu drag 

Echipa proiectului 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter