Administrație

Sensul giratoriu de pe Frunzișului, filmat din dronă! „Încă puțin” și vor fi gata lucrările. VIDEO

Sensul giratotriu de pe strada Frunzișului se apropie de termenul de finalizare. Vezi imagini din dronă cu stadiul lucrărilor.

Sensul giratotriu de pe strada Frunzișului se apropie de termenul de finalizare / Foto: LDC - Legat De Cluj Sensul giratotriu de pe strada Frunzișului se apropie de termenul de finalizare / Foto: LDC - Legat De Cluj

 

 


Sensul giratoriu de pe Frunzișului trebuie să fie finalizat în luna iunie, iar muncitorii mai au „încă puțin”.

 


Un clujean a filmat cu drona stadiul lucrărilor și a publicat videoclipul pe YouTube:

După realizarea sensului giratoriu vor fi patru benzi în zonă și va fi amenajat și un pasaj pietonal subteran. Acesta din urmă va conecta zonele din exteriorul și interiorul curbei.


Vicepreședintele USR Cluj, George Trif a făcut o postare pe Facebook în urmă cu un an despre cel mai scump sens giratoriu din Cluj, și anume cel de pe strada Frunzișului, care are un cost estimat de 2 milioane de euro.

George Trif a spus că pentru a înțelege de ce imobliarele sunt atât de scumpe în Cluj-Napoca este suficient să ne uităm la această investiție, care va fi suportată integral de investitorul privat. Cu alte cuvinte, sensul giratoriu va fi plătit de cei 228 de cumpărători de apartamente din blocurile din zona respectivă.


„Ca să înțelegem de ce sunt imobiliarele atât de scumpe în Cluj-Napoca e suficient să ne uităm la cum se face cel mai nou sens giratoriu de pe domeniul public, pe str. Frunzișului:

- 212 piloni forați,
- 100.000 de tone excavate,
- 2 milioane de euro cost estimat.


E considerat cel mai scump sens giratoriu din Cluj! Deși e o lucrare de infrastructură pe domeniul public, costul și realizarea lui sunt suportate integral de investorul privat, care realizează blocurile din zonă. Mai bine spus, sensul giratoriu e plătit de cumpărătorii celor 228 de apartamente din blocurile ce nu vor fi recepționate fără realizarea lui”, a scris pe Facebook George Trif, vicepreședinte USR Cluj, în urmă cu un an.

CITEȘTE ȘI:

Atenţie şoferi. Vi se pregăteşte ceva. Ce va apărea pe strada Frunzişului pentru reducerea accidentelor?

Cum va arăta parcul Tetapolis? Sat de vacanță, un nou sens giratoriu, parcări și promenade

abonare newsletter