Administrație

Modernizarea Parcului Feroviarilor, în grafic. Cât vor dura lucrările?. FOTO

Lucrările de modernizare la Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca se află în grafic, conform primarului Emil Boc. Durata de realizare a execuției lucrărilor este de 20 de luni de la momentul emiterii ordinului de începere.

Modernizarea Parcului Feroviarilor, în grafic. Cât vor dura lucrările?. FOTO Modernizarea Parcului Feroviarilor, în grafic. Cât vor dura lucrările?. FOTO

 

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat că lucrările la Parcul Feroviarilor se află în grafic.

 


„La Parcul Feroviarilor este semnat contractul și se continuă activitățile specifice de realizare ale proiectului până în 2023, deci suntem în grafic. Lucrările la Parcul Feroviarilor sunt începute din punct de vedere legal și a contractului semnat”, a transmis Emil Boc, într-o intervenție telefonică la un post de radio local.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

 


Patru mari obiective de investiții în Parcul Feroviarilor

În cadrul proiectului de modernizare a Parcului Feroviarilor sunt cuprinse patru obiective. Se va amenaja Parcul Feroviarilor, în suprafață de 53.457 metri pătrați, prin plantarea de arbori și alte tipuri de vegetație, amplasarea de bănci moderne, echipamente de joacă și de fitness, realizarea unui loc pentru jocuri de masă, instalarea de cișmele, rastele pentru biciclete și iluminat public.

Vor fi realizate două lacuri de agrement (unul de 1.088 mp, celălalt de 548 mp), despărțite de o platformă de odihnă, de pe care va putea fi admirată priveliștea. Parcul Feroviarilor va oferi astfel un nivel ridicat de biodiversitate, toate amenajările propuse ținând cont de obiectivele legate de protejarea naturii și a mediului înconjurător.


Alei pietonale, amfiteatre, platforme pentru odihnă

Lucrările de modernizare cuprind amenajarea străzii Parcul Feroviarilor, prin înlocuirea integrală a pavajului, a mobilierului urban și a sistemului de iluminat, precum și prin plantarea de arbori. Vor fi amenajate piste pentru biciclete și vor fi amplasate stații de alimentare pentru bicicletele și trotinetele electrice.

De asemenea, investiția propune reamenajarea malurilor râului Someșul Mic din dreptul Parcului Feroviarilor, prin amenajări peisajere, noi alei pietonale (din lespezi de piatră), vegetație, mobilier urban și iluminat cu sistem LED.

Într-un final, obiectivul de investiții va cuprinde și realizarea a două pasarele pietonale destinate pietonilor și bicicliștilor, care vor face legătura cu parcul, dinspre strada Traian. Tot pe malurile Someșului Mic vor fi construite două amfiteatre de mici dimensiuni și două platforme pentru odihnă.

Valoarea proiectului este 36.974.045,91 lei fără TVA, iar executantul este asocierea NORD CONFOREST (Leader), ECO GARDEN CONSTRUCT SRL.

În anul 2010, parcul intrase în administrarea clubului de fotbal CFR Cluj, după ce fostul patron Pászkány Árpád a semnat o asociere cu CFR SA. Cu toate acestea, deși a fost promisă o investiție de 1,5 milioane de euro într-o bază sportivă cu terenuri cu gazon sintetic, dar și într-un spaţiu de joacă pentru copii, cu acces liber pentru public, s-a construit un singur teren de fotbal.

Parcul Feroviarilor se afla în proprietatea Companiei Naţionale de Căi Ferate (CFR), înainte de 1989 fiind în proprietatea Primăriei. Obiectivul a trecut din proprietatea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor în proprietatea Primăriei municipiului Cluj-Napoca în iulie 2017, după numeroase solicitări ale administrației locale.

 

CITEȘTE ȘI:

Începe modernizarea Parcului Feroviarilor! Cât vor dura lucrările și cum va arăta parcul? FOTO

abonare newsletter