Administrație

A fost aprobată Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Clujului până în 2030

Consilierii locali au aprobat marți Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) a municipiului Cluj-Napoca pentru perioada 2021-2030.

Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) 2021-2030 a fost supusă marți votului consilierilor locali, fiind aprobată cu 19 voturi „pentru” și 7 abțineri Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) 2021-2030 a fost supusă marți votului consilierilor locali, fiind aprobată cu 19 voturi „pentru” și 7 abțineri

 

 


Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) 2021-2030 a fost supusă marți votului consilierilor locali, fiind aprobată cu 19 voturi „pentru” și 7 abțineri. 

 


Dezbaterile pe acest punct au durat peste două ore, în care Marcel Heroiu, expert al Băncii Mondiale a prezentat principalele direcții urmărite în strategie, de la extinderea transportului nepoluant, la desființarea caselor modulare de la Pata Rât și mutarea rezidenților în locuințe sociale, la investiții în noi creșe, grădinițe și școli și la modernizarea celor existente. Printre priorități se mai numără amenajarea unei autogări noi, a Spitalului regional de urgență, Spitalului pediatric monobloc, însă și amenajările și infrastructura din cartiere este luată în vizor, inclusiv prin crearea cartierelor „de 20 de minute”, unde toate serviciile necesare zilnic să se afle la o distanță de 20 de minute de mers pe jos. În total, Strategia Integrată pentru Dezvoltare Urbană 2021-2030 include proiecte prioritate în valoare de peste 800 milioane de euro. VEZI AICI STRATEGIA DE DEZVOLTARE 2021-2030.

În cadrul dezbaterii au intervenit și cetățeni interesați de strategie, dar și consilierii locali ai USR și PSD, care au solicitat o analiză a rezultatelor strategiei anterioare (2014-2020), dar și ca anumite aspecte ale strategiei prezente să fie aprofundate suplimentar.


Consilierii locali au aprobat strategia cu 19 voturi „pentru” și 7 abțineri. 

CITEȘTE ȘI:

Strategia de dezvoltare a Clujului pe următorii 10 ani. Tarcea: „Sunt două concepte cheie: calitatea vieții și implicarea experților din comunitate”

Ultimele Stiri
abonare newsletter