Administrație

Teren de sport, inaugurat la Florești. Se întinde pe 500 de metri pătrați

Un teren multifuncțional, dedicat activităților sportive, a fost inaugurat la Florești.

 

 


Primarul Bogdan Pivariu a anunțat că a fost inaugurat un nou teren multifuncțional în comuna Florești. Terenul, cu o suprafață de 500 de metri pătrați, poate fi folosit pentru practicarea baschetului, voleiului, minifotbalului sau a tenisului cu piciorul. 

 


„Am inaugurat un nou teren multifuncțional în Florești. Sportul, în diversele sale forme, are o importanță semnificativă în demersul meu de a crește calitatea vieții în Florești. Sunt de părere că orice tip de activitate fizică este benefică sănătății noastre, ca adulți, dar, mai ales, sănătății copiilor noștri care trăiesc în Florești. Iar, pentru a încuraja activitățile fizice și sportul, am inaugurat un teren dedicat activităților sportive.

Acest teren multifuncțional se poate folosi pentru baschet, volei, mini fotbal sau tenis cu piciorul, și are o întindere de 500 mp. În plus, beneficiază de alei pietonale, aparate de fitness, bănci și coșuri de colectare selectivă a gunoiului, cu scopul de a responsabiliza locuitorii comunei care vor folosi acest teren, iar spațiul verde va fi dotat cu gazon și sistem de irigații”, a transmis primarul comunei.


Terenul pentru activități sportive beneficiază de o suprafață de 200 mp, iar terenul pentru tenis cu piciorul are 300 mp, conform edilului.

Coșuri de baschet în Parcul Poligon

De asemenea, floreștenii pot juca baschet de acum și în Parcul Poligon, unde au fost montate două coșuri de baschet, a mai anunțat primarul.


„O altă veste bună pentru toți floreștenii: am ținut cont de cererile voastre și, de astăzi înainte, cu toții ne putem bucura de un joc de baschet și în Parcul Poligon, deoarece, de curând, s-au montat două  coșuri de baschet pe platforma din parc. Așadar, vă invit pe toți, copii și adulți deopotrivă, la un joc de baschet fie pe noul teren multifuncțional, fie în Parcul Poligon”, a arătat Pivariu.

Centru sportiv de 7 milioane de lei

Tot în Florești, urmează să fie construit un centru sportiv cu bazin de înot și sală de sport cu tribună de 180 de locuri, licitația publică în vederea realizării proiectului fiind deja lansată de Primărie. Centrul sportiv va fi construit pe strada Carpați nr. 10 pe un teren cu o suprafață de peste 15.000 metri pătrați care aparține Primăriei Florești, aflându-se în apropierea Liceului „Dumitru Tăuțan”. Acesta va dispune de patru terenuri de sport: handbal, baschet, tenis și volei.


Zona în care vor fi incluse cele patru terenuri de sport măsoară o suprafață totală de aproximativ 1.083 mp, pe lângă aceasta fiind prevăzute și vestiare,  zone de primire și o zonă destinată spectatorilor, cea din urmă fiind construită pe două niveluri (parter și etaj). De asemenea, complexul va fi prevăzut cu locuri de parcare.

Valoarea estimată a proiectului este de 7.737.105,02 lei fără TVA, iar termenul limită pentru primirea ofertelor de participare la licitația publică este 26.01.2022.

CITEȘTE ȘI:

Întâlniri cu Moș Crăciun în două weekend-uri, în Florești! Colindele vor răsuna în Parcul Poligon

abonare newsletter