Administrație

Un nou teren de sport va fi deschis în Florești. Lucrările, aproape finalizate. FOTO

Un teren multifuncțional pentru activități sportive urmează să fie finalizat în comuna Florești. Acesta se află în zona străzii Someșului și are o suprafață de 200 de metri pătrați, anunță primarul Bogdan Pivariu.

„Cred cu tărie în faptul că orice tip de activitate fizică este benefică pentru sănătatea noastră și are o importanță semnificativă în demersul de a crește calitatea vieții în comuna Florești. Așadar, în curând, cetățenii care locuiesc în proximitatea zonei străzii Someșului vor beneficia de un teren dedicat activităților sportive.

Lucrările de amenajare a acestui teren multifuncțional au intrat într-un stadiu avansat și, în curând, acesta va fi deschis publicului larg”, a declarat, marți, primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu.


Terenul pentru activități sportive beneficiază de o suprafață de 200 mp, iar terenul pentru tenis cu piciorul are 300 mp, conform edilului.

De asemenea, vor fi amenajate alei pietonale, aparate de fitness, bănci și coșuri de colectare selectivă a gunoiului, iar spațiul verde va fi dotat cu gazon și sistem de irigații.


Centru sportiv de 7 milioane de lei în Florești

Tot în Florești, urmează să fie construit un centru sportiv cu bazin de înot și sală de sport cu tribună de 180 de locuri, licitația publică în vederea realizării proiectului fiind deja lansată de Primărie.

Centrul sportiv va fi construit pe strada Carpați nr. 10 pe un teren cu o suprafață de peste 15.000 metri pătrați care aparține Primăriei Florești, aflându-se în apropierea Liceului „Dumitru Tăuțan”. Acesta va dispune de patru terenuri de sport: handbal, baschet, tenis și volei.


Zona în care vor fi incluse cele patru terenuri de sport măsoară o suprafață totală de aproximativ 1.083 mp, pe lângă aceasta fiind prevăzute și vestiare,  zone de primire și o zonă destinată spectatorilor, cea din urmă fiind construită pe două niveluri (parter și etaj).

Zona anexă a suprafeței sportive va fi împărțită astfel:

Parter:


- Zonă de primire spectatori
- Cabinet medical
- Depozitare materiale sportive
- Vestiare
- Oficiu întreținere
- Hol acces sportivi
- Spații tehnice

Etaj:


- Foyer
- Tribună cu 180 locuri
- Grup sanitar
- Spații tehnice

De asemenea, complexul va fi prevăzut cu locuri de parcare.

Valoarea estimată a proiectului este de 7.737.105,02 lei fără TVA, iar termenul limită pentru primirea ofertelor de participare la licitația publică este 26.01.2022.

CITEȘTE ȘI:

În Florești se fac măsurători de radon în toate clădirile publice. Pivariu: „Preocupările mele includ sănătatea cetățenilor”

Ultimele Stiri
abonare newsletter